Gemeente Den Haag

In april gaan de Haagse Natuurverkenners weer van start met hun 'groene' speurtochten voor kinderen. Deze natuurclub voor kinderen van 7 t/m 13 jaar organiseert al ruim veertig jaar wandel- en speurtochten door bossen en parken in en rond Den Haag. Van april tot november wordt elke maand een spannende route uitgezet. Al wandelend kunnen kinderen samen met hun ouders / verzorgers of opa's en oma's planten en dieren ontdekken aan de hand van vragen en opdrachten. Welke waterdiertjes leven er bijvoorbeeld in een Haagse sloot? En hoe maak je een fluit van bamboe? De tochten vinden altijd plaats in een weekend buiten de schoolvakanties. Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze op zaterdag of zondag komen. Op 22 en 23 april 2006 gaat het seizoen van start met een wandeling door het Zuiderpark.

Word ook lid!
De wandelweekenden van de Haagse Natuurverkenners zijn al jaren één van de drukst bezochte natuuractiviteiten voor kinderen in Nederland. Veel ouders die vroeger zelf lid waren, lopen nu mee met hun kinderen. Maar nieuwe leden zijn altijd welkom! Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen voor 10,- per jaar lid worden van de Haagse Natuurverkenners. Zij krijgen dan thuis bericht over alle activiteiten en mogen hun hele familie meenemen. Met de vragen en opdrachten van de speurtochten zijn cadeautjes te winnen, die aan het eind van het seizoen tijdens het grote slotfeest worden uitgereikt.

Meer informatie
Voor algemene informatie over de Haagse Natuurverkenners en een overzicht van de activiteiten in 2006 kunt u kijken op www.denhaag.nl/hnv. Lid worden kan via de website of telefonisch: Gemeente Den Haag , Dienst Stadsbeheer, afd. Milieucommunicatie, tel. 070-3890367. E-mail: hnv@dsb.denhaag.nl.