Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 17 maart 2006

Man aangehouden na bedreiging conducteur

BREDA: Op het station aan het Stationsplein is donderdagmiddag een 45-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man zat rond 17:30 uur zonder geldig kaartje, onder invloed van alcohol in een trein. Een conducteur sprak hen hierover aan, waarop de Tilburger verbaal agressief werd. Ook toen de politie ingeschakeld werd wist de man niet van ophouden. Hij weigerde iedere medewerking en werd daarom overgebracht naar een politiebureau. Daar mocht hij later op de avond met enkele bekeuringen op zak weer vertrekken.

Tweetal aangehouden na bedrijfsinbraak

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Nieuwe Boschstraat twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 31 en 37 jaar oud wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Sint Igantiusstraat. Rond 00:30 uur werd in het pand ingebroken en werd een computer en flatscreen buitgemaakt. Na de inbraak waren de daders, volgens een oplettende getuige, weggereden in een personenauto. Op de kruising Wilhelminasingel en Nassaustraat zagen agenten de auto rijden. Aan de Nieuwe Boschstraat voldeed de bestuurder aan een stopteken van de politie, zodat de politie het tweetal zonder problemen kon inrekenen. In de kofferbak werd de buit van de inbraak gevonden. De twee Bredanaren zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan na huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 31-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. De man drong rond 21:30 uur een woning binnen aan de Vestingstraat en mishandelde de 48-jarige bewoner van het pand. De bewoner waarschuwde de politie, die het tweetal in en voor de woning bekvechtend aantrof. Agenten hebben de twee partijen uit elkaar gehaald. De bewoner deed ter plaatse aangifte, waarna de verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De oorzaak van de onenigheid wordt door de politie onderzocht.

Bredanaar aangehouden na vernieling en bedreiging buurvrouw

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 50-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een voordeur en mishandeling van zijn buurvrouw. De vrouw schakelde vannacht de politie in toen de buurman volgens haar geluidsoverlast veroorzaakte. Kort voordat de politie ter plaatse kwam belde zij opnieuw de politie met de mededeling dat haar voordeur door de man was vernield. De politie hield de Bredanaar, die onder invloed was van alcohol, aan in zijn woning. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie ontmantelt hennepkwekerij: drie verdachten aangehouden

CHAAM: In een bedrijfspand aan de Nieuwe weg heeft de politie van team Breda Zuidoost een hennepkwekerij ontmanteld. De politie heeft de 50-jarige bewoner, een 62-jarige man en 41 jarige vrouw, beide afkomstig uit Helmond, aangehouden. De Bredase politie kreeg bij de ontmanteling hulp van hun collegas uit Brabant Zuidoost en de gemeente Alphen-Chaam. In drie afzonderlijke ruimtes van een schuur werd een professioneel opgezette kwekerij gevonden met ruim 2000 hennepplanten in verschillende groeistadia, van stekjes tot pas geknipte planten. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verkeerscontroles

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft donderdagmiddag aan de Couperuslaan een bromfietscontrole gehouden. Zeven van de 20 gecontroleerde bromfietsen bleken niet in orde te zijn. Vijf bromfietsers kregen een bekeuring voor een te groot vermogen.

BREDA: Aan de Graaf Engelbertlaan heeft de politie donderdag toezicht gehouden op het negeren van het rood verkeerslicht. Agenten schreven ter plaatse 19 bekeuringen uit aan weggebruikers die door rood licht reden. Aan de Terheijdenseweg hielden zes agenten een
bromfietscontrole. Zij schreven 13 bekeuringen uit voor constructie snelheid (7), lekke uitlaat (4) en helm. Een automobilist zonder gordel om ging ook op bon. Een vierde controle vond plaats aan de Chassesingel en de Karnemelkstraat. Agenten controleerden 34 bromfietsen op hun technische staat. In 26 gevallen ging de politie over tot het uitschrijven van een bekeuring voor: overschrijding constructiesnelheid (11), kinbandje niet vast (3), geen helm (2), geen verzekeringsplaatje (1), versleten band (1), geen goedwerkende rem (1), verlichting (3) en geen bromfietscertificaat (4).

Politie controleert hondenbezitters

BREDA: Donderdagmiddag heeft de politie drie hondenbezitters bekeurd. Aan de Blauwtjes, Kortenaerlaan en Graaf Hendrik III laan werden tijdens een controle op naleving van de Algemene Plaatselijke Verordening drie loslopende honden aangetroffen.

Politie houdt vrouw aan op gestolen fiets

BREDA: Aan de Bleekstraat heeft de politie donderdagmiddag een 48-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf was er getuige van dat de vrouw aan de Ginnekenstraat een fietsslot probeerde te forceren. Met het opgegeven signalement ging de politie op zoek naar de vrouw. Aan de Bleekstraat werd zij gevonden. De fiets die nog op slot was, sleepte zij met zich mee. Achter op de fiets zat een tas vol goederen, waaronder cosmetica, een autoradio en kleding. De politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn. De Bredase is voor onderzoek ingesloten. De spullen zijn in beslag genomen.

Bredanaar aangehouden na verboden vogelvangst

BREDA: De Regionale Milieudienst Rotterdam heeft donderdag een 59-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd aan de Pruimendijk in Ridderkerk op heterdaad betrapt bij het vangen van koolmeesjes. Naar aanleiding van de aanhouding werd aan het regionale milieuteam van de regio Midden en West-Brabant gevraagd om een onderzoek in te stellen in en bij de woning van de man aan de Zandbergweg. Op het erf en in een schuur van de woning werden in totaal drie kooien aangetroffen met daarin geringde en ongeringde Sijzen, Groenlingen en Barmsijzen. De vogels zijn in beslag genomen en ondergebracht bij een vogelopvangcentrum. Op het dak van de schuur stond een vangklare vangkooi. In de woning van de Bredanaar vonden agenten een kogelgeweer met geluidsdemper met bijbehorende munitie. De kooi en het wapen zijn in beslag genomen. De AID (algemene inspectiedienst) onderzoekt of de ringen van de vogels aan de wettelijke eisen voldoen. Het is verboden om inheemse vogels, waaronder rassen als koolmezen, Sijzen en Groenlingen te vangen. Legaal gekweekte vogeltjes moeten zijn geringd.

Politie houdt wegpiraat aan

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man reed rond 14:00 uur over de Delpratsingel, waar hij een andere automobilist rechts inhaalde, die net van baanhelft wilde veranderen. De man moest zijn stuur omgooien om een aanrijding te voorkomen. Bij het verkeerslicht aan de Academiesingel trok de Bredanaar met zijn voet op het gaspedaal op tot een snelheid van 90 kilometer per uur, terwijl 50 km/u is toegestaan. Bij een inhaalmanoevre die daarop volgde moest een tegenligger vol op de rem om een aanrijding te voorkomen. De 25-jarige man moest zelf het stuur van zijn auto omgooien om niet in botsing te komen met deze tegenligger. Daardoor reed hij vervolgens bijna enkele fietsers aan. Op het bureau verklaarde de man spijt te hebben van zijn rijgedrag. De politie heeft het rijbewijs van hem in beslag genomen. Het openbaar ministerie neemt binnenkort een beslissing of hij het weer terug krijgt. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdag in een loods aan de Guldenweg een hennepkwekerij ontmanteld. Op de eerste verdieping vonden agenten in drie ruimtes een in werking zijnde kwekerij met in totaal 210 hennepplanten. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie hield de huurder die in het pand aanwezig was aan. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Sint Willebrord aan. De man ontkent betrokkenheid bij de kwekerij. Hij is na verhoor heengezonden met een schikkingsvoorstel van 2100 euro. De man heeft ondanks zijn ontkenning de boete betaald.

Auteur: Henk Snepvangers