Verzamelpersberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 17-03-2006

Meisjes (13) op rooftocht

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn twee meisjes (13 jaar) uit Waalwijk en Kaatsheuvel bij een kledingzaak aan de Arena in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. Het tweetal is aangehouden. Uit politieonderzoek bleek dat de dames al de hele middag in de binnenstad van s-Hertogenbosch op rooftocht waren geweest. Zij hadden bij een warenhuis en twee drogisterijen o.a. acht zonnebrillen en 25 stuks sieraden ontvreemd.

Man betrapt op winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is een 50-jarige man uit Rosmalen bij een supermarkt aan de Arena in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een fles bier. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Motorrijders controleren automobilisten

s-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag hebben twee motorrijders van de politie in heel s-Hertogenbosch gecontroleerd op het niet handsfree telefoneren en het niet dragen van de autogordel door automobilisten. Er zijn in het totaal drie automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen, zestien van hen droegen geen autogordel.

Aanrijding met letsel

Vlijmen - Donderdagavond heeft een 72-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de kruising Wolput/Looiersweg/Burg. Zwaansweg in Vlijmen een aanrijding veroorzaakt. De man verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan een 33-jarige automobiliste uit Nieuwkuijk. De inzittende van de 72-jarige man, een 71-jarige Bossche, is met arm- en borstklachten per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 30-jarige man uit Beekbergen bij een supermarkt in de Arena in s-Hertogenbosch aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man had wegens winkeldiefstal een winkelverbod en mocht sinds 1 december 2005 niet meer in de winkel komen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Verdachte winkeldiefstal na korte sprint aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag heeft een medewerker van een schoenenzaak aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch na een korte sprint een 23-jarige Eindhovenaar aan kunnen houden voor winkeldiefstal. De verdachte wilde met een paar gestolen schoenen t.w.v. 90,= de winkel verlaten toen het alarm afging. Hij is overgedragen aan de politie die hem voor verhoor insloot.

Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor stelen achterlichtunit

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 58-jarige Sloveense vrachtwagenchauffeur op de van Salmstraat in Boxtel aangehouden voor diefstal. Een beveiligingsbeambte van een naburig bedrijf zag op de bewakingscamera dat de man een achterlichtunit van een andere vrachtwagen af stond te schroeven en waarschuwde de politie. De agenten konden de verdachte in een andere vrachtwagen terplaatse aanhouden. Hij is ingesloten.

Man aangehouden na rijden onder invloed

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 63-jarige automobilist uit Boxtel op de Clarissenstraat in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

Zwerver bekeurd voor illegaal kamperen

Sint Oedenrode De politie heeft vrijdagmorgen een 28-jarige zwerver bekeurd omdat hij tegen de wil van de eigenaar kampeerde in een bosperceel aan de Boxtelseweg in Sint Oedenrode. De man was reeds eerder schriftelijk door de eigenaar aangezegd dat hij daar niet mocht verblijven.

Wasdroger oorzaak woningbrand

Boxtel Donderdagavond is brand ontstaan in een woning aan de Pastoor Mandersstraat in Boxtel. In verband met de brand moesten de bewoners van drie naburige huizen tijdelijk hun woning verlaten. De brand is vermoedelijk ontstaan in de wasdroger. In de woning zelf ontstond flinke rook-en brandschade. In de naburige woningen was veel rookoverlast. De politie heeft de straat enige tijd afgezet. De brandweer was de brand snel meester.

Verkeerscontroles

Mill en Sint Hubert/Langenboom - Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie gisterenmiddag 25 automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen. De controles vonden plaats op de Schoolstraat, Bosweg, Kolkweg en Vorleweg in Mill en Sint Hubert en de Dellenweg in Langenboom. De overtredingen varieerden van te hard rijden (13 processen verbaal), het niet dragen van de gordel (zeven maal), niet hands free bellen (eenmaal), onleesbaar kenteken (eenmaal), defect remlicht (eenmaal) en niet voldoende rechts houden (twee maal).

Huiselijk geweld

Oss De politie heeft donderdagavond een 23-jarige man aangehouden in zijn woonplaats Oss. Hij had kort daarvoor zijn moeder in het ouderlijk huis mishandeld. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar hoofd, arm en been. De man is na verhoor heengezonden.

Overlastveroorzaker met alarmpistool aangehouden

Oss De politie heeft donderdagavond op de Geerstraat in Oss een 16-jarige inwoner van deze plaats aangehouden. Tijdens een bikesurveillance kregen politieagenten een melding van overlast van vuurwerk. Toen zij ter plaatse kwamen, hoorden zij meerdere knallen die afkomstig waren van een groep jeugd. Hierop werden twee jongens staande gehouden en gefouilleerd. Eén van beide jongens bleek een alarmpistool met patronen en een boxbeugel bij zich te dragen terwijl dit is verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. Hierop is hij aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen en de jongen is na verhoor heengezonden.

Rijbewijs kwijt na te veel alcoholgebruik

Oss De politie heeft donderdagavond een 49-jarige bestuurder uit Velddriel aangehouden op de Westerveldlaan in Oss. De man had veel te veel alcohol gedronken om in een auto te mogen rijden. Daarom werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Hij is heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Te diep in het glaasje gekeken

Oss De politie heeft kort na middernacht een 24-jarige bestuurder aangehouden op de Amsteleindstraat in zijn woonplaats Oss. De man had te veel alcohol genuttigd om in een auto te rijden. Hij is heengezonden met een proces verbaal en rijverbod van zes uur.

Man moet nog 25 dagen zitten

Oss De politie wilde gistermiddag een 28-jarige man in zijn huis aan de Havikstraat in Oss aanhouden omdat hij nog 25 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man bleek niet thuis. Volgens afspraak meldde hij zich later die dag op het Osse politiebureau. Hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch.

Verdachte heling/diefstal gereedschap aangehouden

Oss De politie heeft vrijdagmiddag in een garagebox aan de Aalbersestraat in Oss een hoeveelheid van diefstal afkomstig gereedschap aangetroffen. Een 23-jarige Ossenaar is in verband hiermee aangehouden. Het gereedschap bleek afkomstig van een inbraak in een auto medio maart aan de Wagenaarstraat in Oss. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Met slok op achter het stuur

Cuijk Vrijdagmorgen is een 54-jarige Duitser op de Heerlickheit in Cuijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.