Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17-03-06)

OOSTERHOUT NB, 17 maart 2006

Politie team Geertruidenberg - Drimmelen ruimt drie hennepkwekerijen

GEERTRUIDENBERG DRIMMELEN De politie van het politieteam Geertruidenberg Drimmelen heeft vanmorgen, in tien woningen een onderzoek ingesteld. In drie woningen troffen agenten hennepkwekerijen aan. Daarvan waren er twee vol in bedrijf en werden ook hennepplanten aangetroffen. Op één adres troffen de agenten een compleet ingerichte kwekerij die al geoogst was.
De politie gaat niet op één anonieme tip af. Er wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. Wel maken bewoners vaak gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) om illegale kwekerijen door te geven. Begrijpelijk want kwekerijen zorgen niet alleen voor (stank)overlast in de woonomgeving en kunnen ook gevaarlijk zijn (brand en wateroverlast).

De volgende adressen troffen agenten een kwekerij of restanten ervan aan.

* Made Romboutstraat Restanten van 240 hennepplanten

* Geertruidenberg Havendijkstraat 1A 130 hennepplanten
* Raamsdonksveer Wolvendonk 132 hennepplanten

Tegen de eigenaren/huurders van deze woningen waar kwekerijen zijn aangetroffen, wordt proces verbaal opgemaakt.

Parkeergarage doelwit inbrekers

KAATSHEUVEL Vannacht werden drie personenautos doelwit van inbraak. Deze autos stonden geparkeerd in een parkeergarage aan de Horst te Kaatheuvel. Bij alle drie de autos werden de achterruiten ingeslagen. Vooralsnog is het niet bekend of er goederen weggenomen worden. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Jeugdige pleegt winkeldiefstal

OOSTERHOUT Agenten hebben gistermiddag, tegen 16.45 uur, een 9 jarige jongen, afkomstig uit Oosterhout, aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had in een winkel in het Zuiderhout, onder andere twee balpennen ter waarde van vijf Euro weggenomen. De ouders van het kind werden door de politie in kennis gesteld.

Inbraak in bedrijven

WAALWIJK Afgelopen nacht is er een inbraak gepleegd in het pompstation aan de Prof. Kamerlingh Onnesweg te Waalwijk. Rond 02.00 uur meldde de alarmcentrale dat er een in het pand een alarm afging. De ruit van de toegangsdeur was vernield en een beveiligingscamera werd kapot geslagen. Voor zover nu bekend werden er geen goederen weggenomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en is gestart met het onderzoek.

OOSTERHOUT Ook een eetgelegenheid in de Arendshof te Oosterhout kreeg vannacht ongewenst bezoek. Inbrekers verschaften zich de toegang tot het etablissement door een ruit te vernielen. Er werden geen goederen weggenomen.
In een parkeergarage in de Nieuwe Bouwlingstraat verschaften inbrekers zich de toegang door een ruit op de tweede etage te vernielen. Vervolgens werden er op de eerste etage diverse automaten opengebroken. Op één na allemaal Bob-ers

DONGEN Agenten van het politieteam Dongen hebben gisteravond op verschillende locaties in Dongen, alcoholcontroles gehouden. Er was maar één automobilist die teveel gedronken had om nog te mogen rijden. In totaal nam de politie van 336 bestuurders op verschillende locaties een blaastest af. Dat gebeurde aan de Steenstraat, Middellaan, Hulten en de Rijksweg. Een 47 jarige automobilist, afkomstig uit Tilburg, bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de man 455 Ug/l, zijnde 1,0 promille alcohol in zijn bloed had.
Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. En passant deelden de agenten 7 bekeuringen uit voor het onterecht voeren van mistverlichting en een bekeuring voor het niet volgen van de aangegeven richting.

WERKENDAM Ook in de gemeente Werkendam hebben agenten afgelopen nacht een alcoholcontrole ingesteld. In totaal werden er 5 automobilisten onderworpen aan een blaastest. Allen bleken Bewust Onbeschonken Bestuurder te zijn. Wel werden er 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, fout parkeren en het verlopen van de periodieke keuring.

Politie onderzoekt inbraken in woningen

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een viertal woninginbraken. Van de bewoners van woningen in de Leibeemd, en de Wouwerbroek te Rijen en de Raadhuisstraat te Hooge Zwaluwe heeft de politie een aangifte opgenomen.

RIJEN Gisteravond hebben inbrekers in drie woningen in Rijen ingebroken. In twee woningen in de Leibeemd kwamen inbrekers via de achterzijde binnen door een ruit te vernielen. Er werden diverse goederen weggenomen.
In Wouwersbroek werd een inbreker door de bewoner overlopen. Bij thuiskomst zag de 52 jarige bewoner een man, gekleed in donkere kleding, zijn achterplaats via de schutting verlaten. Doordat de inbreker vermoedelijk gestoord is tijdens zijn bezigheden werden er geen goederen weggenomen.

HOOGE ZWALUWE In een woning aan de Raadhuisstraat hebben ongenode gasten afgelopen nacht uit de woning diverse goederen, waaronder autosleutels weggenomen. De auto, die geparkeerd stond in de garage werd niet weggenomen. De inbrekers zijn hier binnen kunnen komen door het slot van een raam aan de achterzijde te forceren.
Tijdens de inbraak waren de bewoners thuis en lagen te slapen.

Vrouw bedreigt agenten met messen

Dongen Agenten hebben vanmorgen, rond 10.30 uur, in een woning in Dongen, een 45 jarige vrouw, afkomstig uit Dongen aangehouden voor vernieling en bedreiging. De agenten benaderden vanmorgen de vrouw omdat ze verdacht werd van het vernielen van een ruit. Toen de agenten bij haar aanbelden, wilde de vrouw niet meewerken. Agenten zagen dat ze uit de keukenlade enkele messen pakte en de trap opliep. In de woning spraken de agenten haar aan. Direct richtte de vrouw twee messen in de richting van de agenten. Een van de agenten gebruikte pepperspray waarop de vrouw aangehouden kon worden.

De verdachte is vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar een uitgebreid onderzoek wordt ingesteld.

Auteur: Desiree Brabers