Ingezonden persbericht


28 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 24 februari 2006

Sander Sittig geeft op 19 maart een Pianorecital In den Wouwdfluit. Muziek van twee componisten die zich lieten inspireren door schilders: Granados en Moessorgski.

Pianist Sander Sittig speelt een pianorecital met componisten die zich lieten inspi-reren door schilders. Enrique Granados werd gefascineerd door de taferelen op de tapijtwerken van Goya te Madrid. Hierom krijgt zijn tweede opera de naam Goyescas. Granados was met zijn vrouw bij de opvoeringen in de Met in New York van deze opera in één acte. Helaas werd op de terugreis naar Spanje hun boot de Sussex in het Kanaal getorpedeerd in 1916. Modest Moessorgski schreef n.a.v. een expositie van schilderijen van zijn vriend Victor Hartmann in 1874 zijn beroemde Schilderijen van een tentoonstelling. Maurice Ravel instrumenteerde dit werk in 1922.

Sander Sittig's meeslepende en poëtische pianospel heeft hem tot een graag geziene gast ge­maakt in vele concertzalen in Nederland en daarbuiten. Zo trad hij de afgelopen jaren ver­scheidene keren op in het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam) en Muziek­centrum Vredenburg (Utrecht) en in New York, Chicago, Washington, Istanbul en Cannes. Ver­der trad hij bij het Limburgs Symfonie Orkest op in Petroesjka van Stra­vinsky en speelde hij op festivals in België, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. In februari speelde hij in de Kring te Roosendaal het 2e pianoconcert van Rachmaninov met het RSO o.l.v. Rik Ghesquière.

Sander Sittig speelde als solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (Tabuh-Tabuhan van McPhee), het Orquesta de Cámera Cristóbal Oudrid (pianoconcerten van Mozart) en vele an­dere orkesten (Beethoven, Chopin, Saint-Saëns e.a.). Hij trad op tijdens de première van In­cantatie IV van Simeon ten Holt in Muziekcentrum Vredenburg. Een cd van deze uitvoering verscheen in 1993. In 2005 komt een cd uit met o.a. Moessorgski's Schilderijen op een ten­toonstelling. Ook als kamer­musicus heeft Sander Sittig zich grote faam verworven; hij treedt op met o.a. de violistes Yvonne Smeulers en Liza Ferschtman; Pamela Smits en Xenia Jankovitch (cello) en met Fokke van Heel en Guido Corti (hoorn). Deze concerten voer­den hem naar Londen, Tel Aviv, Oslo, Zürich en vele plaatsen in en buiten Nederland.

Sander Sittig kreeg zijn opleiding bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna won hij beurzen om zijn studie af te ronden bij Eugene Indjic (Parijs) en Naum Gru­bert (Amsterdam). Verder volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler, Charles Rosen en Youri Egorov. Hij won prijzen op de pianoconcoursen van Palm Beach, Rome, Epinal en Eindhoven en werd voor kamermuziek onderscheiden in Gubbio en Rotterdam.

Vrijdag 17 maart Orgelbespeling Jan Walraven, 20.00 uur. Abdijmuziek, Bach o.a. Magnificat fuga. Entree ¤ 3,50 inclusief koffie en het vermaarde Wouwdfluitkoekje.

Zondag 19 maart Pianorecital Sander Sittig, 16.00 uur Enrique Granados en Modest Moessorgski. Entree ¤ 9,00 inclusief koffie en het vermaarde Wouwdfluitkoekje. Jan en Loes Walraven v Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 301839
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39

E mail: info@indenwouwdfluit.nl

Website : www.indenwouwdfluit.nl