Provincie Limburg

Euregionale Business Meeting tijdens de TEFAF

Vrijdag 17 maart aanstaande wordt er op initiatief van de Provincie

Limburg een Business Meeting georganiseerd tijdens de TEFAF in het Mecc te Maastricht. Centraal staan de uitdagingen met betrekking tot de grensoverschrijdende samenwerking binnen de Euregio. Deze meeting wordt om 12.00 uur door de Gouverneur L. Frissen officieel geopend en duurt tot 15.30 uur met aansluitend een bezoek aan de TEFAF.

Cultuur en Business in een internationale omgeving met sleutelfiguren uit de Euregio. Tijdens deze middag wil de Provincie samen met specialisten uit de industrie en universitaire wereld laten zien wat de kracht van de Euregio is. Een regio met grote ambities, met een aansprekende potentie en inspirerende voorbeelden van technologische doorbraken en grensoverschrijdende verbindingen, maar ook een regio met nog steeds belemmeringen, zowel in de hoofden van mensen als in de dagelijkse praktijk.

Het cluster Health, Care & Cure met Life Sciences staat centraal deze middag en dient als voorbeeld voor deze uitdagingen en belemmeringen. Vanuit diverse invalshoeken zoals chemie, wellness, bio-technologie en business development worden samenwerkingscases besproken. Uitgangspunt is om ontmoetingen tot stand brengen tussen deze partners binnen de Euregio op het terrein van Life Sciences. Netwerken onderhouden en nieuwe tot stand brengen zodat samenwerkingsverbanden aangegaan kunnen worden over de grenzen heen. Wat de bundeling van (internationale) kracht in de praktijk betekent, wordt geïllustreerd aan de hand van concrete voorbeelden. Tijdens een panelgesprek vindt er een discussie plaats. Het panel bestaat uit de volgende leden: dr. M. Hinoul (Business Development Manager High Technology Region Leuven), dr. E. Staring (Senior Program Manager DSM), prof. dr. L. de Schepper (rector Universiteit Hasselt), prof. dr. J. Hofstraat (Vice President Philips Research), drs. G. Broos (lid Raad van Bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern), dr. F. Lindemans (Vice President and General Manager Medtronic), prof. dr. med. dipl.-ing. T. Schmitz-Rode, (Helmholtz-Institut RWTH, Aachen), prof. dr. J. Martial (Université Liege, Laboratoir de Biologie Moleculair et Genie/Genitique). Gedeputeerde M. Eurlings (Economische Zaken) is ook aanwezig bij de Business Meeting.

22-2-2006 15:53