Gemeente Amsterdam

1000e woning uit China arriveert in Amsterdam

14 maart 2006
---
Denise van Wonderen

Amsterdam is een grote studentenstad. Daarom bouwt Stichting Keetwonen in razend tempo een compleet studentendorp aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam. Terwijl al ruim 600 studenten dit jaar hun intrek namen in hun containerwoning, wordt de laatste hand gelegd aan het zesde en laatste gebouw. Dit gebouw wordt compleet gemaakt met het plaatsen van de duizendste woning.

Deze 1000e woning wordt op feestelijke wijze op zijn plek aan de gezet door Albert Scheven, directeur van woonstichting De Key om 14.00 uur op 17 maart 2006. Vervolgens reikt beheerder De Key de huissleutels uit aan de gelukkige student.

Het studentendorp bevat naast de 1000 containerwoningen ook een wasserette, supermarkt, café en fietsenmaker.

De containerwoningen

De containerwoningen worden sleutelklaar in China geproduceerd en per boot naar Amsterdam gevaren. Daarna wordt de woning met een enorme kraan op zijn plaats getild. Binnen enkele weken is de woning dan compleet aangesloten en voorzien van een balkon. Studenten Ook worden de galerijen en trappenhuizen meteen aangesloten.

Van binnen is de container een echt huisje met een eigen keukentje en badkamer. De student kan zich helemaal uitleven om er zijn of haar eigen plekje van te maken. Daarnaast is het voor studenten natuurlijk heel gezellig om met z´n allen in een groot complex te wonen.

Een unieke prestatie

Keetwonen en De Key hebben met dit wooncomplex een unieke prestatie geleverd. Complete, sleutelklare woningen uit China, is niet eerder vertoond in Nederland. Ook een studentendorp van 1000 woningen compleet met wasserette, supermarkt, café, fietsenmaker, kantoren en huurauto kent Amsterdam nog niet in deze mate. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Op dit moment is het natuurlijk nog een beetje een rommel om het complex heen. Maar in de komende periode zullen alle werkzaamheden op de bouwplaats worden afgerond en zal de Wenckebachweg deels van een nieuw trottoir worden voorzien.

Op 24 mei 2006 staat de officiële opening van het complex gepland.