Ingezonden persbericht


Nijmegen, 8 maart 2006

Nieuwe mijlpaal in ontwikkeling FiftyTwoDegrees

Op 17 maart 2006 wordt een Convenant getekend door 15 verschillende partijen vanuit overheid, kennisinstellingen en ondernemers. Dit Convenant richt zich op nadere uitwerking van fase 1b van het FiftyTwoDegrees Business Innovation Center en de planvorming betreffende de verdere gebiedsontwikkeling. Partijen wensen met deze overeenkomst tot uitdrukking te brengen dat zij zich gezamenlijk zullen inspannen om de haalbaarheid van de verschillende fases van het project te onderzoeken. De ondertekening vindt plaats in het Informatiepaviljoen van FiftyTwoDegrees, genaamd P52.

Het haalbaarheidsonderzoek richt zich primair op de toekomstige functies binnen fase 1b van FiftyTwoDegrees, waaronder het Central Congress and Exhibition Centre, bestaande uit 'state of the art' congres- en vergaderfaciliteiten, een 'black box' met digitaal (muziek)theater en tentoonstellingsruimte, foyer en banqueting accommodatie, alsmede FiftyTwoDegrees Living, bestaande uit een Designhotel, Resorts & Appartementen, Wellness en Horeca omgeving met Retail.

In de mobiliteitsvoorzieningen is, naast de nu gebouwde parkeergarage, infra opgenomen voor integratie van openbaar vervoer waaronder een light-rail halteplaats op het plangebied. Partijen streven ernaar het haalbaarheidsonderzoek voor 1 december 2006 te hebben afgerond.

Parallel aan deze ontwikkeling loopt een onderzoek naar het realiseren van een (boven)regionaal business & leisure netwerk onder de voorlopige naam van Club 52 en het Embedded Business Lab, een businessmodel om te komen tot vernieuwende applicaties. De kantoortoren en de overige te ontwikkelen gebouwen zijn voorzien van de nieuwste technologische toepassingen. Begin 2007 wordt fase 1a van het project opgeleverd. De oplevering van fase 1b is gepland in 2010.

De bij dit Convenant betrokken potentiële contractpartijen zijn, naast initiatiefnemer FiftyTwoDegrees, Philips Semiconductors Nijmegen, de Compass Group Nederland BV, ROC Nijmegen, InBev Nederland N.V., Universitair Medisch Centrum ST Radboud, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, de Sint Maartenskliniek, Voetbalclub NEC en Royal Haskoning. De ondersteunende partijen zijn de Gemeente Nijmegen, Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland N.V., de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) en het MKB Nijmegen.

Voor de Gemeente Nijmegen zijn zowel werkgelegenheidsontwikkeling als de economische structuurversterking die met dit project samenhangen van groot belang. De Gemeente is groot voorstander van de ontwikkeling van een cluster kennisintensieve bedrijven zoals die op de Winkelsteeg vorm krijgt.

Burgemeester mevrouw G. W. ter Horst zal aansluitend aan de ondertekening het informatiepaviljoen P52 officieel openen. Dit informatiecentrum is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Philips Semiconductors Nijmegen, Ontwikkelingsmaatschappij Oost N.V., ROC Nijmegen, de Compass Group, InBev en Royal Haskoning. Het infocentrum voorziet in de promotie en profilering van FiftyTwoDegrees en ligt op de kop van de bouw, aan de zuidkant van de toren.


---

Nadere informatie: FiftyTwoDegrees: Willemijn Vonk: 024-3511152;

info@fiftytwodegrees.com; www.fiftytwodegrees.com


---- --