Gemeente Sneek


Burgemeester Brok wordt informateur
Burgemeester drs. Arno Brok van de gemeente Sneek treedt op als informateur bij de voorbereidingen van het vormen van het nieuwe college. De lijstrekkers van de politieke partijen in Sneek willen de collegevorming vooraf laten gaan door een informatieronde en hebben burgemeester Brok gevraagd de rol van informateur op zich te nemen.

De informatieronde moet inzicht bieden in de mogelijkheden die er in het licht van de verkiezingsuitslag zijn, om te komen tot de vorming van een nieuw college. Aangezien het verzoek afkomstig is van alle politieke partijen is burgemeester Brok graag bereid als informateur op te treden.

Burgemeester Brok heeft bij zijn aanvaarding van het informateurschap aangegeven ervan uit te gaan dat alle fracties een andere samenstelling van het college als een reële optie aanvaarden. Het huidige college wordt gevormd door twee wethouders van de PvdA en twee wethouders van het CDA.

De bespreking van de rapportage van de informateur vindt naar verwachting plaats op 29 maart in de Grote Raadzaal van het stadhuis. Aanvang 20.00 uur. Dit overleg is openbaar en dus kan iedereen het bijwonen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-3-2006