Ingezonden persbericht


Persbericht

Technicum neemt detacheringsactiviteiten Imtech Telecom over

Technicum versterkt marktleiderschap technisch personeel met telecom-specialisme

Almere, 17 maart 2006- Technicum Uitzendbureau, onderdeel van USG People, neemt de detacheringsactiviteiten over van Imtech Telecom. Het betreft bijna 60 medewerkers, voor wie de overname geen verdere consequenties heeft.

Door de overname versterkt Technicum haar marktleiderspositie in detachering van technisch personeel in Nederland. De technische competentie telecom was het enige specialisme waarin sprake was van een minder sterk ontwikkelde portfolio. Imtech heeft mede voor Technicum gekozen vanwege de sterke marktpositie in detachering, die de beste garantie biedt voor continuïteit in dienstverlening en loopbaankansen voor betrokken medewerkers. Over de financiële aspecten van de transactie worden geen mededelingen gedaan.

Imtech Telecom concentreert zich in West-Europa met succes op haar corebusiness van hoogwaardige netwerkoplossingen voor telecommunicatie en broadcasting, waarbij in goede samenwerking met internationaal gerenommeerde systeemleveranciers toegevoegde waarde wordt geboden. Detachering past niet in deze strategische visie.

Patrick van der Ploeg, Algemeen Directeur van Technicum, ziet meerdere voordelen aan de transactie: "In lijn met de algehele conjunctuur zit ook telecom in de lift. De beschikbaarheid van voldoende, goed opgeleide specialisten wordt een breekpunt voor de nabije toekomst. Technicum is in veel sectoren al marktleider in flexibele arbeid en met de telecomsector versterken we die positie bij onze opdrachtgevers.. Een toenemend aantal technische specialisten kiest bovendien bewust voor werken via Technicum, omdat hier de combinatie mogelijk is van een vaste baan met steeds wisselende werkomgevingen en (technische) uitdagingen.

Profiel Technicum Uitzendbureau

Technicum Uitzendbureau is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch uitvoerend personeel op vmbo- en mbo-niveau. Er zijn meer dan 21 vestigingen in Nederland. Technicum maakt deel uit van USG People N.V. USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa, met als hoofdactiviteiten flexibele arbeid, opleidingen en customer-careservices en is gevestigd in de landen Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Portugal. De aandelen USG People staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. USG People behoort tot de top 5 van Europa: www.technicum.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 14.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 2,4 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK en is in toenemende mate ook actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index: www.imtech.nl

Noot voor redactie,