Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AANMOEDIGING LEVENSGROTE CARNAVALSMASCOTTES WERKT

VOETBALTEAM TRINIDAD & TOBAGO OP WEG NAAR SUCCES

Amsterdam, maart 2006 - Trinidad en Tobago hebben historie geschreven door zich te plaatsen voor het WK Voetbal onder leiding van Leo Beenhakker. Vervolgens toonden de Soca Warriors wederom karakter en won het team vorige maand tijdens een spannende oefenwedstrijd in Londen van IJsland met 2-0. De speciaal ontworpen carnavalspoppen, die dienen ter aanmoediging van de heren hebben blijkbaar effect. Trinidad en Tobago zijn er klaar voor, de droomeilanden zijn in topconditie!

Zin in een partijtje voetbal?
Als er wordt gevraagd: 'Heb je zin in een partijtje voetbal?' wordt er gedoeld op het type voetbal dat de Noord-Amerikanen soccer noemen, vandaar dat het voetbalteam de naam Soca Warriors draagt. Nederlandse voetbaltrainer Leo Beenhakker is sinds april 2005 aangesteld als bondscoach van Trinidad en Tobago. Onder zijn bezielende leiding kwalificeerde het voetbalteam zich voor het eerst voor het WK. Talent en aanvoerder van de Soca Warriors is de 34-jarige Dwight Yorke. Hij was wederom de grote man in Londen, waar Trinidad en Tobago met 2-0 wonnen van IJsland. Het wordt een zware opgave, want het team is ingedeeld met Engeland, Zweden en Paraguay.

Aanmoediging levensgrote carnavalsmascottes werpt vruchten af De historische prestatie om zich te kwalificeren voor het WK 2006 heeft de lokale bevolking ertoe aan gezet vijf levensgrote carnavalspoppen te ontwerpen in de kleuren van de nationale vlag. Deze figuren van ruim acht meter zijn bedoeld om het voetbalteam een hart onder de riem te steken. Een aanmoediging die blijkt te werken. Ook dienen de karakters om de vele internationale bezoekers van het eiland te verwelkomen. Op deze manier worden zij gewezen op de schoonheid, geschiedenis en de diversiteit van het eiland en op het carnaval van Trinidad.

Droomeilanden in topconditie
Trinidad en Tobago vormen één staat voor de kust van Venezuela, maar verschillen enorm. Trinidad is typisch Caribisch, gezellig druk en levendig. In de hoofdstad Port of Spain, tevens het zakelijke hart, wordt met name hard gewerkt. Het kleine, noordelijker gelegen, Tobago is een echt vakantieparadijs, met ongerepte natuur. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het zien van de prachtige rustige stranden en adembenemende Mangrovebossen.

Meer informatie is te vinden op www.vistittnt.com en www.socawarriorstt.com



Ingezonden persbericht