Ingezonden persbericht


Persbericht

17 maart, 2006

Centennial Software opgenomen in Gartner's lijst van 'Cool Vendors in Security and Privacy 2006'

Centennial Software, ontwikkelaar van asset management- en eindpuntbeveiligingoplossingen, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is opgenomen in de top 10 van 'Cool Vendors in Security and Privacy 2006' van het onderzoeksbureau Gartner, Inc. In het rapport beschrijft Gartner innovatieve en intrigerende technologieën die het afgelopen jaar op de markt zijn gebracht zoals DeviceWall van Centennial. Deze toonaangevende software voor desktop eindpuntbeveiliging beheert het gebruik van draagbare opslagmedia (zoals iPods, USB-sticks en PDA's) binnen het netwerk van organisaties.

"Centennial verkoopt producten die diefstal van data via ongeautoriseerde verbindingen met draagbare opslagmedia voorkomen. "Dit sluit aan bij de vraag van ondernemingen die werken met waardevolle en concurrentiegevoelige informatie", aldus Gartner. "Ondernemingen met waardevolle informatie kunnen producten als die van Centennial gebruiken om dieftal van data door insiders te voorkomen of beperken."

Volgens Andy Burton, CEO van Centennial Software, hebben bedrijven zich voornamelijk gericht op de parameters bij het zoeken naar beveiligingsoplossingen. "Door het snel groeiende gebruik van draagbare opslagmedia en de toename van het aantal voorvallen met diefstal van bedrijfsgegevens in de huidige zakelijke markt, worden ondernemingen zich steeds meer bewust van de toegevoegde waarde van producten als DeviceWall. De vermelding als 'Cool Vendor' door Gartner, bevestigd de boodschap die Centennial het laatste jaar heeft uitgedragen en zorgt er hopelijk voor dat CIO's en IT-managers het probleem van datadiefstal serieuzer gaan nemen."

Het rapport van Gartner volgt op de introductie van DeviceWall 4.0, die eindpuntbeveiliging weer een stap verder brengt. Door automatische encryptie van informatie die de desktop verlaat is de veiligheid en integriteit van het dataverkeer gewaarborgd.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com