Vendex KBB NV

PERSBERICHT

Internetwinkel Dixons groeit sterk; aantal bezoekers in 1 jaar verdubbeld

's-Hertogenbosch, 17 maart 2006

De internetwinkel van Dixons groeit als kool. Het aantal bezoekers en de on line omzet is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Inmiddels trekt www.dixons.nl een kwart miljoen bezoekers per week. In de webwinkel worden vooral MP3-spelers, notebooks, telecom en digitale camera's plus toebehoren verkocht.

De internetwinkel van Dixons is vooral hard gaan groeien na de face lift die hij afgelopen zomer heeft ondergaan. Daarmee speelde Dixons in op de snel groeiende verkoop van vrijetijdselektronica via internet. De on-linewinkel van Dixons is nog overzichtelijker geworden. In één oogopslag is het volledige productaanbod te zien en binnen enkele muisklikken heeft de bezoeker toegang tot uitgebreide product- en prijsinformatie. Ook kunnen producten op eenvoudige wijze met elkaar vergeleken worden. De vernieuwde navigatie is zeer gebruiksvriendelijk.

De recente samenwerking met rockdiva Anouk heeft de populariteit van www.dixons.nl goed gedaan. Een on line actie rond Anouk heeft binnen twee weken tot 30.000 extra nieuwsbriefleden geleid.

De succesvolle webwinkel van Dixons is genomineerd voor de Thuiswinkel Award 2006 in de categorie multimedia. Tot en met 22 maart kunnen consumenten hun stem uitbrengen en aangeven wie zij de beste webwinkel in Nederland vinden. Eerder dit jaar is Dixons voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste telecomwinkel in de categorie elektronicawinkels.

Dixons is in Nederland de grootste aanbieder van populaire vrijetijdselektronica en is een belangrijk verkoopkanaal van mobiele telecom. Dixons is daarnaast een van de belangrijkste verkoopadressen voor pc's, notebooks en computeraccessoires, digitale camera's, MP3- spelers, gaming en navigatie. Dixons heeft in Nederland 144 filialen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Johan Lesterhuis, CEO Dixons - tel: 073 - 6460707


---- --