Time : 15:16:27
Date : 17 March 2006
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Regionaalstedelijk gebied Sint-Niklaas voorlopig vastgesteld

Persmededeling van Dirk Van Mechelen
Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
----------------------------

Vandaag heeft de Vlaamse Regering op voorstel van de Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening, Dirk Van Mechelen, het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het regionaalstedelijk gebied voorlopig vastgesteld.

De afbakening van dit regionaalstedelijk gebied kadert in de uitvoering van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) en is het resultaat van een intensief planningsproces.
Het afbakeningsproces werd in de loop van 2001 opgestart en professioneel begeleid door Studiegroep Omgeving de KULeuven en het Centrum voor Overheidscommunicatie CIBE.

Het afbakeningsproces verliep in nauwe samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten Sint-Niklaas en Temse.

BIJKOMENDE RUIMTE VOOR WERKEN EN WONEN

Het voorlopig vastgestelde ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet in 3.277 woongelegenheden in 75,3 hectaren bijkomende industrieterreinen zoals een uitbreiding van de regionale bedrijfsterreinen Europark Zuid, De Winningen en de Heidebaan.

OPEN RUIMTE

Naast deze typisch stedelijke functies is er ook 194,9 ha voorzien voor open ruimte. Zo wordt bijvoorbeeld De Kloottiende, de 2de Moerput, Galgstraat en Hamelveld definitief bestemd als bouwvrije open ruimte.

VAN VOORLOPIGE VASTSTELLING NAAR DEFINITIEVE

Dit voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wordt tijdens een openbaar onderzoek gedurende twee maanden voorgelegd aan de burgers, die hun opmerkingen op dit plan kenbaar maken.

Deze opmerkingen worden dan verwerkt door de Vlaamse Commissie voor de Ruimtelijke Ordening (VLACORO) waarna advies gevraagd wordt aan de Raad van State, alvorens de Vlaamse Regering overgaat tot definitieve vaststelling.


------------------------------------
Voor meer info: Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen Persdienst: Philippe Heyvaert en Sabine Van Dooren Tel.: 02/552.67.35 GSM: 0495/23.16.90 Fax: 02/552.67.01 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL