Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrechtse gemeenteraad geïnstalleerd

BARENDRECHT (vrijdag 17 maart 2006) ­ Donderdagavond zijn de 27 leden van de Barendrechtse gemeenteraad beëdigd. Dit gebeurde tijdens een drukbezochte openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de beëdiging ging burgemeester J. van Belzen kort in op de uitdagingen voor de nieuwe raadsperiode en wenste hij alle raadsleden veel succes bij hun raadswerk. Na het officiële gedeelte ontvingen de raadsleden als symbolisch startmoment van de nieuwe periode de resultaten van de Strategische Verkenningen. De nieuwe gemeenteraad zal de komende periode be- sluiten of zij op basis van de Strategische Verkenningen een visie op Barendrecht voor de langere termijn zal ontwikkelen. Na de vergadering maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik om tijdens een receptie kennis te maken met de nieuwe raadsleden.

Na de beëdiging van de 27 raadsleden gaf burgemeester J. van Belzen de gemeenteraad in een korte toe- spraak enkele uitdagingen mee. Zo ging hij in op de vergevorderde realisatie van Barendrecht- Carnisselande en op het hoge voorzieningenniveau in de gemeente. "De stenen zijn grotendeels gestapeld. De klus lijkt geklaard, maar niets is minder waar. Misschien begint de echte uitdaging nu pas. De komende jaren zal de focus verschuiven van stenen naar mensen. Na het bouwen met stenen, volgt immers het bou- wen aan de lokale samenleving", aldus Van Belzen. Ook sprak de burgemeester de hoop uit dat de goede samenwerking binnen de gemeenteraad wordt voortgezet. Van Belzen: "Ik heb er alle vertrouwen in dat we over vier jaar terug kunnen kijken op een bijzonder goede raadsperiode. En dat bewoners tevreden zijn over hun gemeentebestuur en over het Barendrecht waarin zij wonen, werken en samenleven."

Verkenningen
Na de installatie ontvingen de raadsleden de Strategische Verkenningen. Bij de Strategische Verkenningen hebben medewerkers van de gemeente en vooral ook betrokken Barendrechtse bewoners en vertegen- woordigers van organisaties een blik geworpen op het Barendrecht van nu en van de toekomst. Het eerste exemplaar werd dan ook toepasselijk uitgereikt door Wim Kooijman (gemeente Barendrecht) en Stefan Haas (Stichting Alle-r-hande) aan de nestor van de raad, Marinus de Graaf (PvdA). De Strategische Verkenningen beschrijven de trends en externe ontwikkelingen die de komende jaren een rol spelen. Zij vormen in de eer- ste plaats bouwstenen voor het coalitieakkoord dat het nieuwe college zal opstellen. Aan de hand van de Strategische Verkenningen besluit de nieuwe gemeenteraad echter ook of een Strategische Visie wordt op- gesteld. Deze visie zal een beeld schetsen van Barendrecht in de toekomst.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht