Digitale Gemeente Houten

Jeugdsportpas Houten van start op de tennisbaan

dinsdag 21 maart 2006 - Bron: Sportservice Midden Nederland

Op vrijdag 17 maart hebben kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar voor het eerst in Houten gebruik gemaakt van hun JeugdSportPas. In de hal van tennisvereniging De Doordraaiers maakten zij kennis met tennis. De lessen waren cool, gaaf en bovenal erg leerzaam, aldus de jonge deelnemers.

JeugdSportPas in het kort
Op een eenvoudige en leerzame manier kennis maken met sport en bewegen. Dat kan nu met de JeugdSportPas van Sportservice Midden Nederland. Voor slechts een paar euro kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar (tennis is wat leeftijd betreft een uitzondering) meedoen aan sportcursussen bij sportverenigingen in de gemeente. De JeugdSportpas is onderdeel van een groot sportstimuleringsproject van de gemeente Houten. Houten is de derde gemeente in de provincie Utrecht die meedoet aan dit sportstimuleringsproject voor jeugdige sporters.

Veel animo
In totaal hebben 220 kinderen zich aangemeld voor de JeugdSportPas. Alle kinderen zijn op basis van hun voorkeur geplaatst bij twaalf sportverenigingen: Kyorakukan (aikido), BVH (badminton), HVH (handbal), Houten Dragons (honk- en softbal), Judovereniging Groot Houten, De Tripduikers (reddend zwemmen), Taekyon Houten (taekwon-do), HTTC (tafeltennis), De Doordraaiers (tennis), VV t Goy (voetbal), Taurus (volleybal) en Go Swim (wedstrijdzwemmen). Meest populair onder de basisschoolkinderen zijn de cursussen tennis, volleybal, badminton en aikido.

Fotos online

Bij iedere cursus worden fotos genomen. Op de website van Sportservice Midden Nederland zijn deze fotos terug te vinden. Alle deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de JeugdSportPas? Neem dan contact op met Maarten Punt of 030-6566540.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).