Gemeente Amstelveen

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Op 17 maart 2006 viert de heer Beckman het feit dat hij 25 jaar hoogleraar is. Op deze dag is er een symposium dat gewijd is aan het werk van de heer Beckman.

De heer Beckman is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn leerstoel is het Jaarrekeningenrecht. Zijn onderzoeksterrein ligt op het ondernemingsrecht in brede zin en op externe verslaggeving. Hij heeft door de in Nederland unieke combinatie van hoogwaardige expertise op twee verschillend vakgebieden - te weten op het juridische en het bedrijfseconomische/accountancy vakgebied - een uniek en waardevol oeuvre opgebouwd.

Binnen de universitaire wereld heeft de heer Beckman veel bestuurlijke activiteiten ontplooid. Hij is vele jaren voorzitter geweest van de vakgroep bedrijfseconomie van de Juridische faculteit. Daarnaast is de heer Beckman reeds vanaf 1989 bestuurslid van het interuniversitaire onderwijsinstituut Grotius Academie. Buiten de universitaire wereld is hij bovendien nog lid van de Stichting Medipark (LUMC) te leiden, van de Praktizijnssociëteit (bibliotheek) te Amsterdam en van het bestuur van de Stichting Vesalius te Leiden. In het verleden was hij nog lid van vele raden van advies.

Het overzicht van zijn publicaties is eindeloos. De onderwerpen waarover de heer Beckman heeft gepubliceerd en de tijdschriften waarin, illustreren de hoogwaardige expertise. Zijn publicaties bestrijken een breed terrein, waarbij het opvallend is dat de heer Beckman veel aandacht besteed aan Europese aspecten.

Daarnaast is de heer Beckman reeds vele malen promotor geweest en lid van diverse promotiecommissies. Ook zijn lijst van gastdocentschappen en deelname aan symposia en andere bijeenkomsten is lang. In 1996 heeft de heer Beckman de eer gehad om op uitnodiging van de Economische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam de N.J. Polak lezing te houden. In 1997 ontving de heer Beckman de Limbergpenning voor zijn bijzondere bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied externe verslaglegging en het jaarrekeningenrecht.

Amstelveen, 15 maart 2006


Noot voor de redactie,