Politie Zeeland


---

W-1160-2006 Verf op auto's geklad
Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 16.00 uur werden twee auto's besmeurd met verf.
De auto's waren geparkeerd aan de Veersesingel in Middelburg. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-1161-2006 Helicopter met pech
Op de Dunoweg in Oostkapelle is vanmorgen rond 11.00 uur een helicopter geland op een grasveld.
De piloot van de helicopter verklaarde dat hij onderweg was van Monchen-Gladbach naar Antwerpen en dat hij onderweg luchtfoto's had gemaakt. Er ging iets kapot aan zijn camera en dat moest direct gerepareerd worden. De piloot is daarom zonder toestemming geland op het grasveld aan de Dunoweg. Toen de Zeeuwse politie ter plaatse kwam is door hen, via de luchtvaartpolitie, contact opgenomen met de Rijksluchtvaartdienst. Zij verleenden alsnog de toestemming om te mogen landen. Hierop ging een wachttijd in om toestemming te verkrijgen om weer op te stijgen. Na ongeveer een uur werd deze toestemming ook verleend. Intussen was, door de luchtvaartpolitie, contact opgenomen met een officier van justitie en die heeft de piloot een boete gegeven van 280 euro, omdat hij met een camera onder de heli vloog, zonder dat daar (in Nederland) een vergunning voor was afgegeven.

W-1162-2006 Winkeldief aangehouden en ingesloten
Vanmiddag rond 15.50 uur is in een winkel in de Glacisstraat in Vlissingen een 29-jarige Vlissingse winkeldief aangehouden.
De man werd overgedragen aan de Zeeuwse politie omdat hij rookwaren ter waarde van enkele euro's had weggenomen. Hij is verhoord en daarna ingesloten in het Huis van Bewaring, omdat de man een zogenaamde veelpleger is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1163-2006 Hennepkwekerij opgerold in Hansweert
Vanmorgen rond 08.30 uur is een 45-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man wordt ervan verdacht een hennepkwekerij te hebben gerund in een pand aan de Kanaalstraat in Hansweert. Door de politie zijn 304 hennepplanten in beslag genomen, evenals apparatuur die nodig is voor het houden van een hennepkwekerij. Alle in beslag genomen spullen zijn vernietigd. Na het afleggen van een verklaring, waarin de man ook bekende illegaal stroom te hebben afgetapt, mocht hij weer huiswaarts keren. Voor de diefstal van de stroom kan de man nog een aanklacht van de electriciteitsmaatschappij tegemoet zien.

O-1164-2006 Dronken bestuurster rijdt tegen woning
Vanmiddag rond 16.37 uur is een 28-jarige Goese automobiliste tegen de gevel van een woning aan de Lijsterbesstraat, in Goes, gereden.
Nadat de vrouw de gevel had geramd is zij weggereden van de "plaats delict". Omdat een getuige het kenteken van de auto had genoteerd wist de Zeeuwse politie de dader al gauw te achterhalen. De vrouw moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat zij, terwijl ze eigenlijk tegen alcohol in het verkeer was, bijna vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De vrouw verklaarde op een verjaardag te zijn geweest en daar een aantal biertjes te hebben gedronken. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De schade aan de woning is nog niet bekend en moet nog door een schade-expert vastgesteld worden. De gevel van de woning werd, door de klap, ontzet.


---- --