Provincie Zuid-Holland

persbericht

PvdA Statenfractie Zuid-Holland         Tel 070 441 68 35
Zuid-Hollandplein 1                     Fax 070 44179 28
Postbus 90602                           pvda@pzh.nl
2509 LP Den Haag
www.statenfractiezuidholland.pvda.nl
Den Haag, Statenfractie Zuid-Holland

17 maart 2006

Martin Huls voorgedragen als
gedeputeerde Zuid-Holland

De fractie van de PvdA in Zuid-Holland heeft vanavond besloten Martin Huls voor te dragen als opvolger van Jeltje van Nieuwenhoven. De statenfractie van de PvdA in Zuid-Holland heeft vanavond besloten Martin Huls voor te dragen als opvolger van Jeltje van Nieuwenhoven als gedeputeerde. De fractie koos als uitgangspunten dat er snel een opvolger gekozen moest worden, dat de opvolger meteen kon beginnen, dat de opvolger de portefeuilles kent, goed bekend is met de Zuid-Hollandse politieke verhoudingen, en in principe bereid is er de komende vijf jaar voor te gaan. "Martin voldoet aan al die eisen", aldus vice-fractievoorzitter Jan Evert Keman. "We zijn enorm blij dat hij deze belangrijke taak op zich wil nemen. Hij kan snel aan de slag, dus daarmee wordt de continuïteit gewaarborgd".

Op 29 maart zullen de Zuid-Hollandse staten naar verwachting de kandidatuur van Dhr Huls bekrachtigen, waarna hij zitting zal nemen in het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland. Hij zal dan naar verwachting de volledige portefeuille van Van Nieuwenhoven overnemen: Mobiliteit en Bestuurlijke Zaken.

Martin Huls is 41 jaar. Hij studeerde Planologie in Amsterdam en is sinds 2000 lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hij is thans werkzaam als griffier in de gemeente Bergschenhoek. "Ik vind het heel bijzonder dat ik Jeltje kan opvolgen, hoewel de aanleiding natuurlijk treurig is. Ik verheug me erop om me bezig te houden met iets waar alle inwoners van de Provincie dagelijks mee te maken hebben."



Provincie Zuid-Holland