Universiteit Leiden
18 maart

16.00 uur

Afsluitend concert op het Koninklijk Conservatorium in studio 1

De Faculteit der Kunsten, het samenwerkingsverband van de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans en de Universiteit Leiden, organiseert in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en de Muziekschool Leiden en Omstreken de Rapenburg Muziekdagen.

Talentvolle, jonge musici
In 2006 worden de Rapenburg Muziekdagen op 21 en 28 januari, 4 en 11 februari en 11 maart georganiseerd. Dit jaar staan klassieke muziek (piano, slagwerk, zang, contrabas) en orgelmuziek centraal. Op vijf zaterdagen in het voorjaar van 2006 wordt jonge musici de kans geboden een inspirerende masterclass te volgen.

Masterclass
Docenten van het Haagse Koninklijk Conservatorium (KC) verzorgen in samenwerking met docenten van de Muziekschool Leiden en Omstreken (MSL) het gevarieerde programma van de Rapenburg Muziekdagen. Tijdens de masterclass krijg je inzicht in je muzikale niveau. De docenten geven je ook aanwijzingen over hoe je je instrumentspel of zangkunst zou kunnen verbeteren.

Data en programma
Het programma begint telkens om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Iedere zaterdag staat één instrument(groep) centraal. De Rapenburg Muziekdagen zijn gratis toegankelijk en publiek is van harte welkom.

21 januari Piano Docent KC: Laura Sandee
Docenten MSL: Wim Lourens en Marijke Rindertsma

28 januari
Slagwerk Docent en KC: Luuk Nagtegaal en Wim Vos Docenten MSL: Cees van Egmond en Herman Heijboer 4 februari Zang Docent KC: Lenie van de Heuvel
Docenten MSL: Magdalena Pattianakotta en Liduin Stumpel

11 februari
Contrabas Docent KC: Quirijn van Regteren Altena Docenten MSL: Astrid Schrijner
11 maart Orgel Docent KC: Jos van der Kooij
Docent MSL: Rijk Jansen

Afsluitend concert
De masterclasses Rapenburg Muziekdagen 2005 worden afgesloten met een concert op 18 maart 2005 om 16.00 uur in het Koninklijk Conservatorium (Studio 1), Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag. Voor dit concert nodigen we de beste deelnemers uit. We hopen op veel publiek!

Locatie
De Rapenburg Muziekdagen (met uitzondering van die op 11 maart) vinden plaats in de Muziekschool Leiden en Omstreken, Rapenburg 22 in Leiden. De masterclass Orgel wordt gehouden in de Dorpskerk, Plein 3 te Wassenaar, alwaar op een groot (18e-eeuws) en op een kleiner (20e-eeuws) orgel kan worden gespeeld.

Voor wie?
Als je tussen de tien en dertig jaar bent, aan de Universiteit Leiden studeert, op hoog niveau musiceert, minimaal vijf jaar les hebt aan een van de muziekscholen in Nederland en/of leerling bent van de Muziekschool Leiden en Omstreken ben je van harte welkom op de Rapenburg Muziekdagen.

Aanmelden
Je kunt je inschrijven via bijgaand aanmeldingsformulier of via de website van de Muziekschool Leiden en Omstreken: www.muziekschoolleiden.nl. Als je door de (schriftelijke) voorselectie komt, ontvang je een bevestiging van de muziekschool. Let wel: elke week hebben we slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je snel aan, want: vol is vol.
Aanmeldingsformulier Rap muziekdagen