Gemeente Amsterdam

Benefietconcert Stichting Max

23 februari 2006
---
Stichting Max

Stichting Max houdt op zaterdag 18 maart een benefietconcert in de Rode Hoed. De stichting ondersteunt directe kleinschalige gezondheidsprojecten voor kinderen in de derde wereld.

De avond begint om 20.00 uur. Een trio van vooraanstaande gewaardeerde musici (Judith van Wanroij, sopraan, Cécile Rongen, clarinet en Jeroen Sarphati, piano) zullen een dik uur lang muziek ten gehore brengen van Schumann, Schubert en Spohr. Na afloop is er een borrel in de zaal. DJ's van His Master's Choice draaien dan jazz.

Benefietconcert Stichting Max, 2005

Stichting Max werkt op basis van directe steun naar kleine organisaties(zonder dat er iets 'blijft hangen aan de strijkstok'). Dit doen zij enerzijds door het inzamelen van fondsen en anderzijds door het selecteren van goede doelen. De fondsen komen van vrienden en de bezoekers van een benefietconcert in het voorjaar in de Rode Hoed.

Vorig jaar heeft het concert rond de 300 bezoekers getrokken. De opbrengest was EUR 89.546 euro. Dit staat gelijk aan 255 waterputten in Bangladesh. Hierdoor krijgen 153.000 mensen voortaan schoon drinkwater, waardoor maar liefst 255 gevallen van kindersterfte voorkomen kunnen worden.

Locatie

Rode Hoed Keizersgracht 102 1015 CV Amsterdam Telefoon 020-6385606