Gemeente Katwijk

actueel

---

Katwijk in concert

Op zaterdag 18 maart heet de nieuwe gemeente Katwijk haar inwoners van harte welkom via 'Katwijk In Concert'. Een groots opgezet concert dat wordt gehouden in hangar 6 van Marinevliegkamp Valkenburg. Voor de organisatie van het concert werkt de gemeente Katwijk nauw samen met de Stichting Oranjeverenigingen KRV. Bij de totstandkoming van het evenement worden ook het Katwijkse verenigingsleven en bedrijfsleven betrokken.

Het idee voor Katwijk In Concert is enige tijd geleden geboren in het Katwijkse gemeentehuis. Initiatiefnemer burgemeester Wienen benaderde hiervoor Jan de Winter, voorzitter van de stichting Oranjeverenigingen KRV. Met geld van de gemeente en met inzet van vrijwilligers uit de vier Oranjeverenigingen en niet minder dan zes locale muziekkorpsen en een koor wordt inmiddels onder voorzitterschap van Jan de Winter gewerkt aan een programma dat nog niet eerder in de KRV-dorpen is vertoond. De muzikale leiding is in handen van Nido Rovers. Jan de Winter: "Het programma zal bestaan uit een aantal klassiekere evergreens, gecombineerd met pop en rock. Er zitten straks 500 muzikanten op het podium en dat is voor onze omgeving uniek. Een kaartje voor het concert kost EUR 10,00, maar daar heb je ook écht iets voor. Wanneer gebeurt het nu dat je DVS, de Floraband, UNI, Harmonie Katwijk, Valkenburg's Harmonie en onder meer het Rijnstreekkoor samen zien optreden? En dat is dan alleen nog het harmoniegedeelte. We hebben verder optredens van Sweet Lorraine, Petra Berger, Danny de Munk, Cor Bakker en Midnight Temptation", vertelt Jan de Winter.

Katwijk In Concert wordt op zaterdag 18 maart 2006 gehouden in hangar 6 van Marinevliegkamp Valkenburg. Dat zal de allerlaatste keer zijn dat het publiek in de gelegenheid wordt gesteld om het vliegkamp onder het regime van de Koninklijke Marine te bezoeken. De kaartverkoop gaat op woensdag 8 februari van start. Bij de kaart zit een cadeautje in de vorm van een CD. Daarop staat het speciale lied dat voor Katwijk In Concert is gemaakt: `Katwijk heeft het allemaal' van Jan den Hollander en Gerard van Duijn. Leden van de Rabobank betalen overigens EUR 7,50 voor een kaart. Zij kunnen daarvoor vanaf 8 februari terecht bij een van de drie filialen binnen de gemeente Katwijk. Meer informatie is vanaf woensdag 25 januari te vinden op www.katwijkinconcert.nl.