Gemeente Amsterdam

World Fair Fair World

50 jaar Novib

8 maart 2006
---

In maart van dit jaar bestaat Novib 50 jaar. Dit vieren zij met de `World Fair Fair World' op 18 maart.

Novib is jarig

Al 50 jaar zet Novib/Oxfam Netherlands zich in voor een rechtvaardige wereld, armoedebestrijding, ondersteuning van initiatieven in ontwikkelingslanden en het geven van noodhulp bij rampen. Novib viert haar vijftigste verjaardag met 'World Fair Fair World' op het Amsterdamse Westergasterrein op 18 maart 2006.

World Fair Fair World

Op de `World Fair Fair World' is theater, film en muziek uit alle hoeken van de wereld te zien. Er zijn optredens van grote Nederlandse artiesten als als Blöf, Krezip, Freek de Jonge en DJ Chuckie te zien. Daarnaast zijn er ook internationale topacts aanwezig als SEEED (Jamaicaans/Duits) en Angelique KIDJO, Afrika's beroemdste zangeres. Ook zijn er modeshows te zien, worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd en er is een wereldmarkt.

Het geld van de toegangsbewijzen gaat natuurlijk naar een van de projecten van Novib. Vijf thema's en daaraan gekoppelde projecten van Novib staan centraal. Je kunt zelf kiezen naar welk project de opbrengst van jouw toegangsbewijs gaat.

De vijf thema's zijn als volgt: * Education for All * Fair Trade * Freedom of Speech * Human Security * Women's Rights

Meer informatie

* Datum: 18 maart 2006 * Tijd: van 10.00 uur op 18 maart tot 05.00 uur op 19 maart * Plaats: Westergasterrein Amsterdam * Kosten: 20 euro per ticket, 10 euro voor donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis * Meer informatie: www.novib.nl