Gemeente Schiedam


Landelijke Opendag Zorg

Zaterdag 18 maart is het landelijke Opendag Zorg. Organisaties in de gezondheidszorg zetten hun deuren open zodat wie dat wil kennis kan nemen van de gezondheidszorg. Ook De Bruggen, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, heet op vier van haar locaties bezoekers van harte welkom.

Wat kunnen bezoekers verwachten op de open dag?

Het accent van de dag ligt op kennismaken met de zorg, vandaar dat er activiteiten voor een breed publiek zijn. De landgoederen Ursula en Hooge Burch, respectievelijk in Nieuwveen en Zwammerdam zijn die dag open voor bezoek. Hetzelfde geldt voor de kleinschalige woonvoorzieningen in Schiedam en Waddinxveen. Bij elke locatie is er een centraal ontmoetingspunt waar exposities van door cliënten gemaakte kunst en ambachtelijke cadeauartikelen te zien zijn. Er draaien films over De Bruggen en er zijn diverse informatie stands. Bezoekers kunnen informatie krijgen over (ambulante) zorgverlening, thuiszorg of logeermogelijkheden voor hun kind, maar zich ook laten informeren over stagemogelijkheden, leren en werken bij De Bruggen en vakantie- of vrijwilligerswerk. Op alle locaties kunnen bezoekers deelnemen aan rondleidingen langs woningen. In Zwammerdam kan dat ook bij de zojuist in gebruik genomen nieuwbouwwoningen.

Aan muzikale activiteiten geen gebrek: de Jostiband houdt een openbare repetitie in Zwammerdam; bij alle overige locaties mogen bezoekers ook rekenen op een muzikale bijdrage van cliënten. In Nieuwveen rijdt de ponykar over het terrein, terwijl in Schiedam bezoekers een rolstoelfiets kunnen proberen of ervaren hoe het is om in een tillift vervoerd te worden. In Waddinxveen staat de grote boodschappenbus, waarmee wekelijks bewoners van wijk Zuid voorzien worden van hun boodschappen voor de deur. De cliënten en hun begeleiders die deze dienst verlenen, vertellen er die dag alles over.

De bezoekadressen zijn:

landgoed Ursula, A.H. Kooistrastraat 130, 2441 CP in Nieuwveen;

landgoed Hooge Burch, Spoorlaan 19, 2471 PB in Zwammerdam;

De Bruggen in Schiedam, Gaardenpad 1, 3124 WJ Schiedam (open van 11.00
- 14.00 uur);

De Bruggen in Waddinxveen, Sterrenlaan 20, 2743 LS, Waddinxveen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.debruggen.nl.