Fontys


Bij open dag Fontys Hogescholen in Venlo maak je het meteen mee Op de open dag aanstaande zaterdag 18 maart van Fontys Hogescholen, Hulsterweg 2-6 in Venlo presenteren docenten en studenten een breed aanbod van hbo-opleidingen. De open dag is van 10.30 uur tot 14.30 uur.

Fontys Hogescholen in Venlo biedt hbo-opleidingen aan op het gebied van economie, onderwijs, informatica, industrieel ontwerpen, techniek en logistiek. Tijdens de open dag van 18 maart staan docenten en studenten klaar om vragen te beantwoorden en meer informatie te verstrekken over de opleidingen. Daarnaast krijgt de bezoeker een `kijkje in de keuken' via diverse activiteiten en demonstraties. En wie nog twijfelt over de studiekeuze kan de Fontys Interesse Test doen.


-De docenten en studenten van de logistieke opleidingen bieden belangstellenden een blik op de projecten die in het kader van de opleiding in de praktijk worden uitgevoerd. Dat maakt duidelijk hoe studenten met themagericht onderwijs en individuele begeleiding worden voorbereid op hun toekomst. En zoals uit recent onderzoek is gebleken, gaat het op het gebied van logistiek over een toekomst met een goed perspectief op een baan.
-Studenten van de economische en technische opleidingen moeten tijdens hun studie een `mini'-onderneming oprichten en draaiende houden. In verschillende kramen presenteren huidige studenten hun onderneming.
-De lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo) verzorgt tijdens de open dag doorlopend demonstraties en presentaties. Ook laten pabostudenten samen met leerlingen uit het basisonderwijs een echte lessituatie zien.

-Studenten Industrieel Product Ontwerpen exposeren hun producten.