Open Dag zorginstellingen op 18 maart.

Transvorm

PERSBERICHT

Tilburg, 10 maart 2006

Ontdek de wereld van de zorg: Open Dag zorginstellingen op 18 maart.

Op zaterdag 18 maart 2006 openen veel zorginstellingen hun deuren voor de landelijke Open Dag van de zorg. Het belangrijkste doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de zorg in al haar facetten. De thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg doen mee aan deze open dag. Traditioneel vindt deze Open Dag plaats op de derde zaterdag van maart. Gezien de verscheidenheid aan zorg is de invulling van de Open Dag per regio verschillend.

Activiteiten voor iedereen
Instellingen die meedoen aan de Open Dag zijn te vinden via 2 landelijke internetsites: werkinzorgenwelzijn.nl en gobnet.nl. Via deze sites kan per regio bekeken worden welke instellingen een Open Dag houden of zich presenteren op een regionale beurs. In regio's als Midden- en Oost-Brabant en Twente en Oost-Achterhoek zijn in iedere gemeente wel een of meerdere instellingen open. Belangstellenden uit de buurt, nieuwe patiënten en bewoners en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De instellingen laten zien welke zorg wordt aangeboden, wat werken in de zorg inhoudt, organiseren rondleidingen en zijn graag bereid om vragen te beantwoorden. Regio's als Zeeland en Groningen kiezen meer voor regionale beurzen waar meerdere instellingen laten zien waarvoor ze staan.
Alle deelnemende organisaties bieden een gevarieerd programma aan dat ook gericht is op toekomstige medewerkers voor de zorg. Vanaf 2007 worden namelijk weer tekorten aan personeel verwacht voor de zorgsector. Oorzaken zijn onder meer de vergrijzing van de bevolking en een toenemende zorgvraag, verminderde instroom in de opleidingen en een stijgend personeelsverloop door o.a. een aantrekkende economie en een vergrijzend personeelsbestand.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Open Dag van de Zorg kunnen geïnteresseerden terecht op de internetsites www.werkinzorgenwelzijn.nl en www.gobnet.nl. Via deze sites is een overzicht van de deelnemende zorgorganisaties en hun activiteiten te vinden met de openingstijden.
Ook is via deze sites alle informatie te vinden over werken en leren in de zorg, van vacatures tot een uitgebreid scala aan opleidingen om in de zorg en welzijn aan de slag te gaan. De Open Dag wordt georganiseerd door regionale arbeidsmarktorganisaties voor de zorg.

EINDE PERSBERICHT