Provincie Noord-Holland

14-3-2006

Onderwerp

Prinses Christina Concours in provinciehuis

Nathalie Roet

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart vindt in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem een voorronde plaats van het Prinses Christina Concours. Van de ruim zeventig jonge muzikanten mogen acht deelnemers door naar het finalistenconcert op zondagavond in de Philharmonie te Haarlem. De voorronde in het provinciehuis is vrij toegankelijk voor het publiek.

Het Prinses Christina Concours (PCC) zet zich elk jaar in voor de promotie van klassieke muziek onder jonge amateurs van 12 t/m 19 jaar. Het concours met als beschermheer de vermaarde violist Maxim Vengerov, bestaat al 38 jaar. Het PCC heeft bewezen een belangrijke plaats in te nemen in het voortraject voor de toekomstige beroepsmusicus. De jury bestaat uit vooraanstaande musici. De winnaars van de voorronde in Haarlem zullen deelnemen aan de landelijke finale in het Lucent Danstheater in Den Haag op zondag 9 april.

Het provinciaal bestuur van Noord-Holland ondersteunt het PCC door het provinciehuis voor de voorronden beschikbaar te stellen. Om het belang van dit cultureel evenement te onderstrepen zal de cultuurgedeputeerde van Noord-Holland, mevrouw drs. R. Kruisinga, de prijzen uitreiken tijdens het finalisten-concert in de Philharmonie te Haarlem.

Voorronde zaterdag 18 maart van 09.30 uur tot 22.00 uur. Voorronde zondag 19 maart van 09.30 uur tot 13.00 uur. Locatie Statenzaal provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem. Inloop gratis. De toegangsprijs voor het finalistenconcert in de Philharmonie te Haarlem is 13,- , houders van CJP of 65+ pas betalen 9,-. Het finalistenconcert begint om 19.00 uur.