Gemeente Sluis

brandweerkazerne Schoondijke

persbericht - 14 MAART 2006

Opening brandweerkazerne schoondijke

Op zaterdag 18 maart 2006 om 15.00 uur wordt de nieuwe brandweerkazerne van Schoondijke feestelijk geopend door de heer ing. F.J.G.M. Captijn MCDm, directeur Regionale Brandweer Zeeland. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. Na de opening is de kazerne te bezichtigen.

Het voormalig pand van Hydrauvision aan de Nieuwe Havenweg 5 is grondig verbouwd tot brandweerkazerne en voldoet inmiddels aan de geldende Arbo-normen. Zo is de kazerne voorzien van een vloeistofkerende vloer, elektrisch bedienbare roldeuren die automatisch open gaan bij alarm, rookgasafdrijving met tijdschakelaar en een geheel vernieuwde sanitaire voorziening. Alles heeft een fris kleurtje gekregen en ziet er spik en span uit.

Naast de brandweergroep Schoondijke maakt ook de afdeling preparatie van de brandweer van de gemeente Sluis gebruik van het gebouw. Ook is er een magazijn, kantoor en opslagplaats voor de afdeling onderhoud ingericht. Voor de afdeling opleidingen en oefeningen is er een kenniscentrum, kantine en leslokaal, voorzien van moderne media, ingericht. Er worden cursussen en bijscholing gegeven voor de brandweer.

Brandweergroep Schoondijke maakt deel uit van het gemeentelijke brandweerkorps Sluis. Naast de groep Schoondijke bestaat het brandweerkorps Sluis uit nog 6 andere groepen.
Groep Schoondijke bestaat uit 15 vrijwilligers, waaronder 3 dames en 12 heren.

---

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom om bij de opening van de vernieuwde brandweerkazerne op zaterdag 18 maart aanwezig te zijn.

Voor nadere inlichtingen:

- Voorlichting, tel. 0117 457 123

- Brandweer Sluis, Roger Goossens, tel. 0117 - 457 323