Introductie interactieve website www.bestemaatjes.nl

Stichting met dieren meer mens

De stichting Met dieren meer mens heeft een geheel nieuwe website ontwikkeld. Vanaf 15 maart is deze site te bezoeken onder de naam www.bestemaatjes.nl. Nieuw op deze site is de weblog, waarin baasjes hun huisdier presenteren. Andere bezoekers kunnen hier op reageren. Zo ontstaat een top 10 van de populairste huisdieren. Als mede-organisator van de Huisdier van het Jaar verkiezing, plaatst de stichting tevens alle finalisten van deze verkiezing op de site. Wie uiteindelijk Huisdier van het Jaar wordt, is te zien op zaterdag 18 maart tijdens een live TV-uitzending bij SBS6 van 18.00 tot 19.00 uur.

Op www.bestemaatjes.nl staat de relatie tussen mens en huisdier centraal. Huisdiereigenaren en overige belangstellenden kunnen hier terecht voor de meest recente informatie. Van tips over de verzorging van katten en honden tot allerlei vragen en antwoorden over huisdieren, maar bijvoorbeeld ook hoe ouders een huisdier kunnen laten wennen aan een pasgeboren baby.

Jongeren vormen de belangrijkste doelgroep van de site. Speciaal voor hen is er de mogelijkheid om een weblog te starten, waarin zijn of haar huisdier de hoofdrol speelt. Het onderhouden van de weblog en de interactie met bezoekers zorgt ervoor dat zij regelmatig terugkeren op de site. Op deze manier levert www.bestemaatjes.nl een positieve bijdrage aan het doel van de stichting: op een zo groot mogelijke schaal bekendheid geven aan de positieve effecten van huisdieren op het leven en welzijn van mensen.

Het Amsterdamse communicatiebureau Woedend! kreeg de opdracht deze geheel nieuwe website te ontwerpen en te bouwen. Dit gespecialiseerde bureau heeft grote ervaring in het realiseren van interactieve websites.