Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Europese openbaarvervoergebruikers verzamelen in Maastricht

Wat kan Europa doen voor de reizigers?

Op zaterdag 18 maart organiseert de European Passengers' Federation, een Europese belangenorganisatie van openbaarvervoergebruikers die in 2002 op initiatief van de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers werd opgericht, haar jaarlijkse conferentie in Maastricht. Het centrale thema van dit jaar is: Wat kan Europa doen voor de reizigers? EPF wil in de eerste plaats dat reizen met het openbaar vervoer - zowel grensoverschrijdend als binnen de verschillende lidstaten - gemakkelijker wordt gemaakt, en dit zowel uit sociaal als uit ecologisch oogpunt.

In de voormiddag zet Europees parlementslid Saïd El Khadraoui zijn visie op het Europese transportbeleid uiteen, in de namiddag geeft dhr. J. A. Vinois (Directoraat-Generaal Transport en Energie - Afdeling Spoorvervoer) toelichting bij de plannen van de Europese Commissie voor de verdere liberalisering van de Europese spoorwegmarkt. De sprekers worden telkens ingeleid door een EPF-vertegenwoordiger, nadien is er ruimte voor discussie. Ook andere sprekers komen aan bod: zo zal ondermeer Ingrid Lieten, directeur-generaal van De Lijn, de inspanningen van de Vlaamse Vervoersmaatschappij mbt het aspect 'klantentevredenheid' toelichten. Ook zal een vertegenwoordiger van het Aachener Verkehrsverbund, een succesvol samenwerkingsverband van openbaarvervoerbedrijven in de Euregio Maas-Rijn, dieper ingaan op de voorwaarden voor een succesvol grensoverschrijdend openbaar vervoer.

De jaarlijkse conferentie biedt tevens een unieke gelegenheid aan de actieve leden van de verschillende reizigersorganisaties - EPF telt momenteel 22 lidorganisaties in 16 Europese lidstaten - om elkaar te ontmoeten en om ervaringen en expertise uit te wisselen.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met Peter Staelens op het EPF-secretariaat:

Telefoon: + 32 9 223 86 12
E-mail: secretariat@epf-eu.be
Adres: H. Frère-Orbanlaan 570, 9000 Gent
Website: www.epf-eu.be

terug 18 maart 2006