Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

Talenten HvA Volleybalteam in halve finale

(17 maart 2006)

De talenten van het HvA Volleybalteam hebben zich met een sensationele 1-3 overwinning op gastheer Landstede Volleybal geplaatst voor de halve finale van de play offs. Nog nooit wist een opleidingsteam door te dringen tot de tweede ronde om zich daarmee bij de beste vier van Nederland te voegen. Zaterdag 18 maart spelen ze de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Piet Zoomers / Dynamo uit Apeldoorn.

In een best of five serie krijgt het HvA Volleybalteam de kans zich te plaatsen voor de finales. In de andere halve finale nemen ORTEC Rotterdam Nesselande en D.O.C.STAP ORION het tegen elkaar op.

Speelschema halve finale:

* 18 maart: Piet Zoomers / D - HvA Volleybal
* 22 maart: HvA Volleybal - Piet Zoomers / D
* 25 maart: Piet Zoomers / D - HvA Volleybal

Na drie wedstrijden wordt bekeken of het nog nodig is de laatste twee wedstrijden te spelen.

HvA Volleybalteam

Het HvA Volleybalteam bestaat uit de grootste volleybaltalenten van Nederland. Het team komt uit in de heren eredivisie. Ieder jaar selecteert de Nederlandse Volleybalbond drie supertalenten die uit gaan komen voor het HvA Volleybalteam. De doelstelling is ieder jaar drie volwaardige spelers voor de eredivisie af te leveren, waarvan er één het nationale team haalt.

Stages

De organisatie rondom het HvA Volleybalteam ligt bij studenten van verschillende studierichtingen van de Hogeschool van Amsterdam. Deze studenten zijn vanuit hun stage verantwoordelijk voor de Marketing en PR, de teambegeleiding, event management, de verkoop van tickets, algemeen management, voeding en fysiotherapie. HvA Volleybal is dus een project van, voor en door studenten.