Time : 11:26:52 AM
Date : Friday, March 03, 2006
Sender Name: jpv

Internationale beurs voor bed and breakfast te Brussel

Genieten van gastvrijheid tijdens authentieke vakantie!

B&B Expo: op 18 en 19 maart 2006 op de Heizel in Brussel (Paleis 2)

Op 18 en 19 maart 2006 vindt de eerste grote internationale beurs voor Bed & Breakfast plaats in Paleis 2 van Brussels Expo. Liefhebbers van originele vakanties kunnen er kennismaken met een ruim internationaal aanbod van authentieke en karaktervolle B&B-locaties. Er vinden tal van interessante workshops plaats en ook de avonturiers die zelf met een eigen B&B willen starten, vinden op B&B Expo alle informatie. We stellen graag een greep uit de voornaamste ingrediënten van deze beurs aan u voor. Intussen zijn we nog steeds druk in de weer om bijkomende attracties en interessante standhouders aan het programma toe te voegen!

Betaalbaar overnachten in een knusse rijtjeswoning, een statig herenhuis of een typische vierkantshoeve... In alle rust genieten van een stevig huisgemaakt ontbijt, terwijl de vrouw des huizes nog enkele nuttige reistips meegeeft... Of gezellig keuvelen met andere toeristen die toevallig je pad kruisen...
Dat is Bed & Breakfast, een persoonlijke reisformule die steeds meer mensen aanspreekt in hun zoektocht naar originele, authentieke overnachtingsmogelijkheden. Kleinschalig, gastvrij en betaalbaar zijn enkele sleutelwoorden van dit concept. Gezien de alsmaar stijgende populariteit van B&B, organiseren wij voor het eerst een internationale beurs die volledig aan dit thema gewijd is!

BINNENLAND


- Als je zin hebt in een ontspannende weekendtrip binnen de landsgrenzen, of als je er tijdens de week even tussenuit wil knijpen, dan vind je op onze internationale beurs de leukste B&B-locaties van België. Een overnachting in een Bed and Breakfast is eveneens een originele, alternatieve formule om te overnachten tijdens een korte, binnenlandse zakentrip. Zo vermijd je de files en creëer je een heerlijk vakantiegevoel tijdens het werk. Uiteraard zijn de Belgische B&B's die zich op de beurs presenteren, tevens ideale stopplaatsen voor een langdurige vakantie. Kortbij, goedkoop en telkens helemaal anders!

BUITENLAND


- B&B Expo is een internationale beurs, die mag rekenen op de belangstelling van talrijke buitenlandse exposanten. Indien je dus plannen koestert voor een originele buitenlandse vakantie, kan je op B&B Expo persoonlijk kennismaken met de Nederlandse, Franse, Italiaanse, Ierse en zovele andere uitbaters van de beste bed &
breakfasts. Zij stellen hun accommodatie voor, vertellen over de bezienswaardigheden in de streek, en noteren met plezier uw boeking voor volgende lente of zomer!

- Op onze beurs tref je ook een aantal paviljoenen aan waarin diverse B&B's uit een specifieke buitenlandse regio gegroepeerd woden. Op die manier heb je een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden in het gebied van jouw bestemming, en kan
je bovendien een meerdaagse reis uitstippelen langs de diverse B&B's uit deze streek.

WORKSHOPS


- Op B&B Expo maak je in primeur kennis met de nieuwste B&B-reisgids van journalist Erwin De Decker, een autoriteit op vlak van deze reisformule. Erwin De Decker komt zijn nieuwste ontdekkingen persoonlijk voorstellen op de beurs. Hij zal de bezoekers ook tal van tips en praktische info geven om optimaal te genieten van de allerbeste B&B's in het buitenland. Info en registratie http://www.joyedevivre.com

- In een panelgesprek met tal van experten, zal worden uitgelegd wat er nodig is om zelf met een eigen B&B van start te gaan. Hoe kies ik een geschikt pand? Welke wetgeving moet ik in elk land in acht nemen? Hoe voer ik promotie? Wat zullen mijn gasten van mij verwachten? Wat is een aanvaardbare prijszetting? Info en registratie http://www.joyedevivre.com

- Kelly Vandevenne, bekend tv-kok zal op B&B Expo een aantal creatieve kookworkshops geven. Uiteraard staan zijn demonstraties in het kader van 'breakfast'. Dus ook de uitbaters van B&B's kunnen hier nog heel wat nuttige tips opdoen om hun gasten origineel te verrassen met gevarieerd ontbijt.
Info en registratie http://www.bbexpo.be

IMMO


- Ben je van plan om zelf een B&B op te richten, maar heb je nog geen geschikte
locatie gevonden? Dan kan je op de B&B Expo terecht bij enkele gespecialiseerde vastgoedmakelaars, die je hun meest karaktervolle en authentieke panden in binnen- en buitenland voorstellen. Zij geven ook tips over de diverse eigenschappen waaraan een ideale locatie moet voldoen om tot B&B te worden omgevormd.

DIVERSEN


- Om het aanbod te vervolledigen vind je op de B&B Expo ook talrijke stands met aanvullende reisinformatie. Zo zijn onder meer enkele vliegtuigmaatschappijen present, die je veilig en goedkoop naar je bestemming brengen. Je vindt er ook
autoverhuurmaatschappijen, waardoor je meteen de kans krijgt om je hele reistraject ter plaatse al uit te stippelen en vast te leggen. Andere standhouders presenteren aanvullende reisinformatie aan de hand van allerhande boeken, magazines en wegenkaarten. De toeristische diensten vertellen je dan weer welke activiteiten en bezienswaardigheden hun streek te bieden heeft.
PRAKTISCHE INFO

Wanneer?
18 en 19 maart 2006
Waar?
Brussels Expo (Heizel), Paleis nummer 2
Openingsuren?
Doorlopend van 10 tot 18 uur
Toegangsprijzen?
8 euro (volwassenen)
Kinderen onder 12 jaar vergezeld van een volwassene: gratis

Belangrijk: Indien u zich op onze website www.bbexpo.be online registreert voor de nieuwsbrief, krijgt u een kortingsbon van 2¤. Op grote evenementen worden bovendien flyers uitgedeeld, waar eveneens een kortingsbon van 2¤ aan gekoppeld is.
Voor de pers:
Voor interviews, beeldmateriaal in hoge resolutie of alle andere inlichtingen, kunt u altijd contact opnemen met het beurssecretariaat. Voor de pers voorzien wij tijdens B&B Expo een speciale ontvangstruimte op de stand van de beursorganisator JPV Incentives. Van harte welkom!

Meer info op het beurssecretariaat:
JPV Events
Jean-Pierre Vandevenne
Sepulkrijnenlaan 15
B-3500 Hasselt
Tel +32 (0)11 26 10 49
Fax +32 (0)11 24 22 16
E-mail: info@bbexpo.be
Website: www.bbexpo.be

URL: http://www.bbexpo.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR