Ingezonden persbericht

Getekende spraakverwarring in Ostadetheater en op straat

Moritz Ebinger maakt stoepkrijttekening van 10.000m2 in De Pijp

AMSTERDAM, 20060301 -- In de week voorafgaand aan het elfde Babelfestival begint de Zwitserse beeldend kunstenaar Moritz Ebinger aan een immense tekening op de wanden van de hal en de foyer van het Ostadetheater. Tijdens het festival <tekent> Ebinger zich, gewapend met stoepkrijt en bijgestaan door tien collega-kunstenaars, de wijk in om de tekening zo groot mogelijk te maken.


Door de ramen en de deur van het theater worstelt het kunstwerk zich naar buiten en spreidt het uit over de straat, stoepen en de muren. Dankzij stoepkrijt en de weersinvloeden zal het uitgroeien en zich constant veranderen, om na een paar regenbuien weer te verdwijnen. Elke dag zal buiten getekend worden, ongeacht sneeuw, regen, hagel of zonneschijn. De muurschildering is in het Ostadetheater te bezichtigen, de straattekening is dag en nacht te zien en te bewerken (tot de eerste regenbuien na 18 maart).

De bewoners van De Pijp worden uitgenodigd mee te helpen! Stoepkrijt staat ter beschikking aan jong en oud die zich creatief wil laten gelden. Via de brievenbussen in de omgeving van het Ostadetheater zullen pakjes stoepkrijt worden verspreid. Dezelfde pakketjes worden aan alle rond het theater naar school gaande kinderen meegegeven. Het na enkele dagen tekenen ontstane kunstwerk wordt feestelijk <afgesloten> op zaterdag 18 maart om 16:00 uur met een korte toelichting van de kunstenaar.

Het kunstwerk van Moritz Ebinger wordt uitgevoerd als opdracht van het Stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid.

Een intitiatief van Moritz Ebinger Meewerkende kunstenaars Danielle Lemaire, Gilbert van Drunen, G.Wasco, Bouchaib Dihaj, Nathalie Bruys, Meinbert Gozewijn van Soest, Nico Lootsma, Hanura Hosea, Max Linsen, Elinor Archer, Maartje Wortel en buurtbewoners. Fotografie Max Linsen

Presentatie Zaterdag 18 maart om 16:00 uur
Babel Festival Intercultureel theaterfestival Ostadetheater 10 t/m 18 maart 2006 Van Ostadestraat 233d 1073TN Amsterdam Tel. 020 6712417 info@ostadetheater.nl




Bart van Os, Ostadetheater