Universiteit van Tilburg 7 maart 2006

Smeetskring verzorgt 18 maart belastingaangifte voor honderden Tilburgers

Landelijke Aangifte Dag op UvT trekt altijd veel belangstelling

In het kader van de Landelijke Aangifte Dag verzorgt de Stichting Fiskale Rechtshulp "De Smeetskring" op zaterdag 18 maart de aangiftes voor zo'n tweehonderd mensen uit Tilburg en omgeving. Het startschot van de dag vindt plaats in de mensa (het restaurant) van de Universiteit van Tilburg en wordt verzorgd door wethouder van financiën Jan Hamming om 09.45 uur.

De Smeetskring zet zich sinds haar oprichting in 1969 in voor de min- en onvermogende inwoners van Tilburg. In de praktijk betekent dit dat studenten fiscaal recht en fiscale economie van de Universiteit van Tilburg gratis fiscale rechtshulp verlenen aan Tilburgse particulieren met een (zeer) laag inkomen. De Landelijke Aangifte Dag is een vorm van dienstverlening waarvoor buitengewoon veel interesse bestaat, dit jaar is de dag zelfs volgeboekt. Zaterdag de 18e gaan een kleine vijftig studenten aan de slag in de verwachting aan het einde van de dag zo'n 200 aangifteformulieren van Tilburgse belastingplichtigen verwerkt te hebben. De studenten doen het werk vrijwillig, maar niet helemaal voor niets: in ruil voor deze activiteit ontvangen ze zes studiepunten of een vrijstelling voor een deel van het vaardighedentraject. De organiserende stichting dankt haar naam aan emeritus-hoogleraar prof. dr. M.J.H. Smeets. Deze heeft van 1931 tot 1967 in Tilburg belastingrecht gedoceerd.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steven Coumans; tel. 013-4677797 of 06-25306531, e-mail: steven@smeetskring.nl

UvT Persbericht