50 portretten van Zuidoost

AMSTERDAM BIJLMER, 20060311 -- Op 18 maart opent de tentoonstelling "50 portretten van Zuidoost" en wordt het bijbehorende boek gepresenteerd. Bekende en minder bekende figuren zoals Elvira Sweet en Jetty Mathurin figureren naast een lokale junk of de mevrouw van de thuiszorg. Het kleurrijke Zuidoost komt aan het woord en in beeld. Het boek geeft nu al een tijdsbeeld van ons bijzondere stadsdeel.


De 50 portretten zijn in 2005 tot stand gekomen.
Iedere week is er een bewoner of iemand die in Zuidoost werkt, "dubbel" geportretteerd. Chaim Oren schilderde, Titia Hartvelt van weekkrant de Echo interviewde, Hans Mooren fotografeerde en coördineerde het proces.

De interviews verschenen wekelijks in de krant, editie Zuidoost.
Het geschilderde definitieve portret is voor een ieder tot nu toe een "geheim" gebleven, ook voor de geportretteerde zelf. Op deze tentoonstelling zijn alle 50 portretten bij elkaar gebracht en komen ook alle geportretteerden samen. Mensen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.
Tijdens deze opening zullen we ook het boek "50 portretten van Zuidoost" presenteren. In dit boek zijn alle portretten en interviews gebundeld.

De opening zal worden gedaan door: de Heer P.G. Seewald, lid Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale

Graag heten wij u dan ook van harte welkom op

Zaterdag 18 maart 2006
Tijd 16.00 uur tot 18.00 uur
Plaats: CEC gebouw, atrium, Bijlmerdreef 1289
1100 DZ Amsterdamzuidoost

De tentoonstelling in het CEC gebouw duurt van 18 maart t/m 8 april 2006 en is vrij toegankelijk.
De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het StadsdeelZuidoost.
De uitgave van het boek kon tot stand komen dankzij de financiële bijdrage van woningcorporatie Rochdale. Het boek wordt door woningcorporatie Rochdale als relatiegeschenk en "visitekaartje" gebruikt om te laten zien hoe Zuidoost en haar bewoners de wijk zien.




Hans Mooren United Different Voices