Gemeente Delfzijl

PERSBERICHT

16 maart 2006

EMBARGO TOT 18 MAART, 20.00 UUR

KORPSBINDINGSAVOND BRANDWEER DELFZIJL

Het brandweerkorps van de gemeente Delfzijl, met kazernes in Bierum, Delfzijl, Wagenborgen en Woldendorp, bestaat volledig uit vrijwilligers ondersteund door een beroepskern. Als blijk van waardering biedt het college van burgemeester en wethouders het korps jaarlijks een gezellige avond aan.

Zaterdag 18 maart aanstaande vindt deze avond plaats in De Bolder, Molenberg 13 te Delfzijl. Tijdens deze avond worden een aantal leden gehuldigd vanwege hun jarenlange trouwe brandweerdienst.

Burgemeester mr. C.J.D. Waal zal zeven personen onderscheiden met medailles voor langdurige brandweerdienst. De heren P. Bakker, E. Hiemstra en R. Steenbergen van de blusgroep Delfzijl zijn inmiddels 12,5 jaar actief als brandweerman. De heer K. Zomerman is eveneens 12,5 jaar actief als brandweerman, maar dan voor de blusgroep Wagenborgen. Daarnaast vieren de heren W. Bierman en E. Noordhoff hun 20-jarig jubileum als brandweerman bij de blusgroep Delfzijl. Natuurlijk worden ook de partners van de brandweerlieden niet vergeten, want hun steun is onont-beerlijk voor vrijwillige brandweermensen die op de meest rare momenten op stel en sprong het huis moeten. De heren Haan en Lieth, beiden van de blusgroep Woldendorp, ontvangen deze avond van burge-meester mr. C.J.D. Waal een koninklijke onderscheiding voor de door hun verleende diensten aan de gemeente Delfzijl als vrijwillige brandweerman. Beiden zijn meer dan dertig jaar bij de brandweer in dienst geweest. Naast het uitreiken van de onderscheidingen wordt ook afscheid genomen van vijf collega's.

Noot voor de (fotograferende) pers:
U bent van harte uitgenodigd om de huldiging van de jubilarissen bij te wonen. De plechtigheid zal voor een foto aan het begin van de avond, omstreeks 20.00 uur, plaatsvinden.

Locatie: Zaterdagavond 18 maart, De Bolder, Molenberg 13 te Delfzijl.

Informatie krijgt u via de heer E. van den Bosch, Commandant Brandweer Rayon Noord i.o., tel. 0596-639395.


---- --