Ingezonden persbericht


Graag informeer ik u over het JOVD maartcongres dat komend weekend (18 en 19 maart) plaats zal vinden te Rotterdam.

Onze politieke jongerenorganisatie congresseert driemaal per jaar. Tijdens een congres zullen moties behandeld worden en zal de discussie aangegaan worden met veelal bekende sprekers. Ook op dit congres hebben wij weer een interessant programma samen kunnen stellen. Naast bekende sprekers zal er ook ruimte zijn voor inhoudelijke discussies die zullen leiden tot een standpunt van onze organisatie tot binnen- en buitenlandse onderwerpen.

De zaterdag zal geopend worden door vice-premier en minister van Financiën Gerrit Zalm. Daarna zal de dag gevuld worden met het behandelen van moties en werkgroepen over vrijhandel, sociale dienstplicht, onderwijs en de multiculturele samenleving. In de middag zal een onderbreking plaatsvinden met een speech van de burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten. De JOVD kiest voor ieder congres voor een bekend persoon uit de regio waar het congres plaats zal vinden. De aandacht zal deze keer dan ook zeker uitgaan naar de stand van zaken na de gemeenteraadsverkiezingen.

Zaterdagavond is het toneel vrijgemaakt voor de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold. De inhoud van zijn speech is nog niet bekend. Maar de JOVD is zeer geïnteresseerd naar de rol die D66 én Alexander Pechtold in de toekomst denkt te gaan vervullen.

Het congres zal t/m zondagmiddag duren en andere genodigden op het congres zijn Frits Huffnagel (oud-wethouder Amsterdam), Paul Scheffer (schrijver 'het multiculturele drama'), Ahmed Aboutaleb (wethouder Amsterdam) en Stef Blok (Tweede Kamerlid voor de VVD).

Voor meer informatie en precieze tijden kunt u terecht op www.jovd.nl/congres. Daarnaast kunt u voor meer informatie contact opnemen met ondergetekende of vice-voorzitter van de JOVD Jasper Honkoop op telefoonnummer 06 267 325 49.

Uiteraard bent u van harte welkom om het congres bij te wonen. Gelieve hiervoor aan te melden via voorlichting@jovd.nl. Zodoende kunnen wij u tijdig op de hoogste stellen van eventuele programmawijzigingen en andere bijzonderheden.

Met vriendelijke groet,

Tim van Letht
Persvoorlichter
Jongeren Organisatie Vrijheid & Democratie
Telefoon: 06 186 514 63