RandstandRail


16-3-2006
Tramhaltes Rotterdam CS tijdelijk naar Kruisplein

Vanaf zaterdag 18 maart a.s. verhuizen alle tramhaltes van het Stationsplein tijdelijk naar het Kruisplein. Voor een periode van vijf weken stoppen en vertrekken alle trams vanaf het Kruisplein en wordt het Stationsplein niet meer aangedaan. De verhuizing van de trams vindt in twee dagen plaats.

Zaterdag 18 maart 2006
Op zaterdag 18 maart a.s. kunnen reizigers vanaf het Centraal Station nog per tram in de richting van het Kruisplein en verder reizen. Tramverkeer in de tegengestelde richting vanaf het Centraal Station in de richting van Hofplein is dan niet meer mogelijk. Reizigers zullen voor deze richting gebruik moeten maken van de tramhaltes op het Kruisplein.

Zondag 19 maart 2006
Vanaf zondag 19 maart a.s. stoppen de trams in beide richtingen alleen nog op het Kruisplein en slaan daarna rechtsaf naar het Weena en vice versa.

Tramhaltes vanaf eind april definitief terug op het Stationsplein Eind april zijn de trams weer terug op het Stationsplein. De trams stoppen dan op het Stationsplein voor het gebouw Delftse Poort (Nationale-Nederlanden) en rijden dan via het nieuwe tracé over het Delftseplein door de Poortstraat naar het Weena.

Het station Rotterdam Centraal en de directe omgeving vormen de komende jaren het decor van bouwactiviteiten. Onder het Stationsplein wordt voor RandstadRail een nieuw metrostation gebouwd. Bovengronds worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuwe openbaar vervoer terminal voor Rotterdam Centraal en wordt het stationsgebied ingrijpend vernieuwd.