1e persbericht van zaterdag 18 maart 2006

Eindhoven, 18-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

Bij de woning van zijn vriendin in Stratum is zaterdag rond 2.30 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die ochtend de ruit van haar voordeur hebben vernield en haar hebben mishandeld. Hij sloeg haar in het gezicht en bedreigde haar. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie ontmanteld hennepkwekerij

Vrijdagavond rond 19.40 uur is in een woning aan de Nicolaistraat een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van de woning trof de politie een hennepkwekerij aan met 180 planten. De politie vond ook enkele wapens in de woning (boksbeugel, honkbalknuppel, jachtgeweer). De planten en benodigde materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner van het pand is nog niet gehoord.

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Vrijdagavond rond 19.55 uur vond op de kruising van de Marconilaan en Galileistraat een aanrijding plaats. Een 81-jarige man uit Valkenswaard reed in zijn auto over de Beukenlaan. Op de kruising met de Galileistraat sloeg hij linksaf. Hij liet daarbij een tegemoetkomende auto bestuurd door een 18-jarige Eindhovenaar niet voorgaan. De twee kwamen met elkaar in botsing. De politie had het vermoeden dat de man uit Valkenswaard gedronken had. Er werd een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Man zonder rijbewijs aangehouden

Vrijdagavond rond 23.10 uur zag de politie een man in een personenauto rijden op de Edenstraat. Zij gaven hem een stopteken op de Gasthuisstraat. De man negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij reed met 120 km/u over de Heezerweg waar een maximum snelheid van 30 km/u geldt. Hij stopte bij een woning op de Luipaardstraat en verstopte zich in een schuur. De politie kon de 34-jarige Eindhovenaar daar aanhouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man weer achter stuur met borrel op

Vrijdag rond 23.50 uur is op de Otto Veniusweg een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij een controle bleek de man te veel gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,3. Het rijbewijs van de man was al eerder ingevorderd in verband met het rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Televisie weg bij inbraak

Tussen vrijdag 19.45 en 21.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Helmondselaan. Het slot van de voordeur werd geforceerd. Een LCD televisie werd weggenomen.

Beek en Donk: Mannen gewond bij eenzijdige aanrijding

Zaterdagochtend rond 3.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een ongeval op de Gemertseweg. Daarbij raakten een 23-jarige en 24-jarige man uit Beek en Donk gewond. Vermoedelijk kwamen zij in hun personenauto vanuit de richting Gemert. Zij haalden een ander voertuig in en kwamen daarbij in botsing met een betonnen rand in de linker berm. De auto botste daarna tegen een lantaarnpaal, een boom en een verkeerspaal. De twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 23-jarige man mocht na onderzoek naar huis, de 24-jarige man moest in het ziekenhuis blijven ter observatie. Van beiden is in het ziekenhuis bloed afgenomen. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Best: Man dronken achter het stuur

Zaterdagochtend rond 3.20 uur is op de Steenovenseweg een 24-jarige man uit Best aangehouden. Hij reed daar in een personenauto. Hij blies een promillage van 1,3. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.