Politie Gelderland-Zuid

Auto-inbrekers aangehouden

Nijmegen / Tiel, 18-03-2006 o Op vrijdag is in twee autos ingebroken. Doordat de politie snel ter plaatse was, zijn de inbrekers direct aangehouden.

Op vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er spullen uit een auto gestolen waren. De auto stond geparkeerd aan de Phillips van Leydenlaan in Nijmegen. Agenten gingen direct ter plaatse. Een getuige vertelde de agenten dat de dief via de St. Annastraat in de richting van het centrum was weggelopen en gaf ook een signalement op. Agenten hielden even later op de Vossenlaan een man aan die aan het signalement voldeed. De man, een 24-jarige inwoner van Ravenstein, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij had gereedschap bij zich, een autoradio en CDs die vermoedelijk gestolen waren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de auto deed aangifte.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat in een auto aan de Hennepe in Tiel werd ingebroken. Agenten namen direct poolshoogte. Ook werd een signalement van de inbreker opgegeven. Toen de agenten ter plaatse waren, bleek dat de dief nog in de auto zat. Hij probeerde vermoedelijk de auto te stelen. De man, een 29-jarige inwoner van Tiel, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De eigenaar van de auto deed aangifte. (05)