Dienstenbond CNV

CAO FAS door de bonden opgezegd
18-03-2006

Falck Airport Security heeft een eigen CAO. In die CAO zijn een aantal zaken geregeld die voor uw organisatie op maat zijn gesneden. Wij zijn met uw werkgever al een tijdlang in gesprek over vernieuwing van de CAO. Dat proces loopt heel stroef. Keer op keer blijkt dat FAS allerlei bepalingen in de CAO wenst te verslechteren.

En die verslechteringsvoorstellen gaan behoorlijk ver. Als FAS zijn zin zou krijgen dan komt er een CAO die gewoonweg slechter is dan de landelijke CAO Beveiliging. Daar gaan we uiteraard niet mee akkoord. De CAO FAS loopt automatisch door en zolang partijen geen overeenstemming hebben worden dus bijvoorbeeld ook de lonen niet verhoogd. Voor FAS bepaald geen prikkel om voortvarend te overleggen.

Daarom ook hebben de bonden besloten de CAO met FAS per 3 april van dit jaar op te zeggen. Wat betekent dit nu concreet! Als er vóór 3 april geen nieuwe CAO is dan treedt voor u automatisch de VPB CAO in werking. Eventuele plusjes uit de FAS CAO kunnen dan onderdeel worden van uw persoonlijke arbeidsovereenkomst. Als uw werkgever de komende weken toch bereid blijkt een prima CAO af te sluiten dan is dat het pad dat we zullen bewandelen. Het is een gecompliceerde kwestie en misschien duizelt het u wat. Weet in ieder geval dat uw bond insteekt op de voor werknemers beste oplossing. Als u vragen heeft, belt u dan even.

Iets anders. Het rommelt nogal in de beveiligingswereld. Als het in een bedrijfstak rommelt dan is een sterke vakbeweging van extra belang. Voor u maar ook voor uw niet georganiseerde collega. Misschien is het een goed idee om deze info te kopiëren en uit te delen aan collegas.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij bestuurder Steffe Bak, telefoonnummer 035-646 05 80 of per e-mail: hilversum@cnvdibo.nl