Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA Haarlem stopt collegeonderhandelingen vanwege onenigheid SP en CDA/Groen Links

Vanochtend heeft de PvdA in Haarlem noodgedwongen de onderhandelingen tussen PvdA-SP-Groen Links-CDA stop gezet, nadat gebleken was dat er onvoldoende overeenstemming over de wethouderskandidaten kon worden bereikt tussen SP enerzijds en Groen Links/CDA anderzijds. De PvdA heeft hierop geconcludeerd dat een coalitie van deze vier partijen op dit moment niet bereikbaar is. Deze conclusie wordt gedeeld door SP, Groen Links en CDA.

De SP heeft in de onderhandelingen aangegeven een politieke blokkade te leggen voor de terugkeer van de wethouders Ruud Grondel (Groen Links) en Jur Visser (CDA). Voor CDA en Groen Links is het onacceptabel om reeds voorafgaand aan de onderhandelingen te worden geconfronteerd met een blokkade van hun wethouderskandidaten. De Partij van de Arbeid heeft vooraf geen probleem met een mogelijke kandidatuur van Grondel en Visser.

De PvdA betreurt het zeer dat de unieke kans om in Haarlem een progressief College te vormen (aangevuld met CDA) nu voorbij gaat. Dit was en blijft nadrukkelijk de eerste voorkeur van de PvdA.

De PvdA zal nu een nieuwe informatieronde starten en bij de vier andere grote partijen (SP-VVD-Groen Links-CDA) peilen hoe nu om te gaan met de nieuwe politieke situatie. Dit zal in de eerste dagen van volgende week gaan plaatsvinden.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Meer informatie:

Stan Kaatee, fractievoorzitter PvdA, 06-24500837