Demonstrerende koeien verwelkomen bezoekers Huishoudbeurs 2006

Friesland foods

Persbericht

Amsterdam, 18 maart 2006

Demonstrerende koeien verwelkomen bezoekers Huishoudbeurs 2006

Na succes Frico Halfvoller kaas nu ook Friesche Vlag Halfvoller vla Koeien in Halfvoller weiland verwelkomen bezoekers Huishoudbeurs

Bezoekers van de Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI worden dit jaar verwelkomd door koeien. Op een speciaal aangelegd weiland van 225 m2 vragen 'demonstrerende' koeien aandacht voor de nieuwe generatie Halfvoller producten van Frico en Friesche Vlag. Het is voor het eerst dat een exposant van de Huishoudbeurs zich buiten op gras presenteert.

Halfvoller
De koeien staan op de bres voor Frico en Friesche Vlag Halfvoller waarmee de beursbezoeker naar hartelust kan kennismaken. Primeur op de beurs is Halfvoller vanille- en chocoladevla van Friesche Vlag. Producent Friesland Foods verwacht dat Nederland massaal kiest voor deze Halfvoller producten en dat Halfvoller kaas en vla net zo populair worden als halfvolle melk. Nu 71 procent van de consumenten op zijn gewicht let en 40 procent met overgewicht kampt, is halfvolle zuivel een uitkomst. Genieten mag, zeker als het verantwoorde zuivelproducten betreft. Frico Halfvoller kaas en Friesche Vlag Halfvoller vla bevatten 40 procent minder vet, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Frico en Friesche Vlag spelen actief in op de vraag naar gezonde en verantwoorde voeding. Het assortiment van Frico Halfvoller kaas (nominatie Jaarprijs Goede Voeding 2005) bestaat uit vier voorverpakte varianten. Plakken in een 175 grams verpakking en platte stukken in een 450 grams verpakking in de leeftijden jong/belegen en belegen. Halfvoller vla van Friesche Vlag is verkrijgbaar in literpakken in de smaken vanille en chocolade.

De Huishoudbeurs wordt van 18 tot en met 26 maart 2006 gehouden in de Amsterdam RAI.

EINDE BERICHT

Er is een foto (rechtenvrij) beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP