Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 18-03-2006

Politie controleert op overlast veroorzaakt door uitlaten HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur aan de Griendtsveenweg diverse autos naar het politiebureau gebracht voor een geluidsmeting. De medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse hebben metingen verricht om uitlaten te controleren op het lawaai wat zij produceerden. In totaal zijn 10 autos meegenomen naar het bureau en kregen vier bestuurders een bekeuring wegens lawaaioverlast. Drie van hen kregen een boete van 150,-. Tegen de vierde bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Hij overschreed de toegestane grens behoorlijk. Bovendien voerde hij blauwe stadsverlichting. Tevens werd zijn kentekenbewijs ingevorderd. (BPS 06-123028)

Man aangehouden op verdenking van inbraak in winkel

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan het Mercuriusplein. Het is niet bekend of er iets is weggenomen uit de winkel. Agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat er een raam was vernield om binnen te komen. Uiteindelijk zijn de politiemedewerkers een spoor van bloed gevolgd en kwamen uit bij de 20-jarige verdachte uit Assen. Hij is later die nacht aangehouden aan het Koopmansplein. De man is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.
(BPS 06-123098)

Agenten onderzoeken diefstal bedrijventerrein
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. Door een hek te vernielen, wisten onbekenden het bedrijventerrein op te komen. De dieven zijn bezig geweest om aluminium te stelen. Hoeveel er is weggenomen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (BPS 06-123118)

Politie controleert in centrum
HOOGEVEEN Tijdens een surveillance door het centrum hebben agenten diverse bonnen uitgeschreven voor het onjuist parkeren (2x), het fietsen zonder licht (1x) en het fietsen in de Tamboerpassage (1x). (BPS 06-123025)

Aanrijding tussen alcomobilist en bromfietser zonder helm EMMEN Een 20-jarige bromfietser uit Assen raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding met een personenauto. Een 26-jarige man uit Emmen reed met zijn auto vanaf een uitrit de Haselackers op, in de richting van de Boerschapslaan. Vanaf de Weytackers reed de bromfietser de Haselackers op en raakte met de voorzijde van de brommer de auto. De jongen droeg geen helm en is met zijn hoofd tegen de autoruit gebotst. Hij is per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. De hoofdwond is daar gehecht. Van de bestuurder van de auto is een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 465 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-122971)

Aanhoudingen wegens rijden onder invloed
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige man uit Meppel bekeurd. De bromfietser reed zonder licht op de Nijeveensweg en werd staande gehouden. Van hem werd een blaastest afgenomen. Hij blies op het politiebureau 675 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is met een dagvaarding huiswaarts gekeerd. (BPS 06-123070)
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige man uit Assen aan de Oudestraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 445 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-123076)
ASSEN Agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige man uit Assen langzaam rijden over de Kamerling Onneslaan. De man stapte vervolgens uit de auto en urineerde op de openbare weg. De agenten hebben de man aangesproken en hem hiervoor bekeurd. Omdat zij alcohol roken, is van de man een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 540 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-123097)

Politie schrijft processen-verbaal uit tijdens controle ASSEN De politie heeft tussen 16.00 uur en 23.00 uur op diverse plaatsen in Assen gecontroleerd. Er zijn bonnen uitgeschreven voor: het rijden door rood licht (1x door autobestuurder en 1x door fietser), het niet handsfree bellen (2x), het rijden zonder gordel (3x), het fietsen zonder licht (4x) en voor diverse parkeerovertredingen (2x). (BPS 06-123054)

Jonge winkeldief aangehouden
EMMEN Agenten hebben vrijdagmorgen een 13-jarige jongen uit Emmen bij een supermarkt aan de Houtweg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had 7 blikjes frisdrank en 3 zakjes snoep weggenomen. De jongeman heeft een goed gesprek gehad op het politiebureau. (BPS 06-122751)

Inbraak in verenigingsgebouw
DALERPEEL Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.00 uur is ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Oranjestraat. Uit het gebouw is onder meer bier, gereedschap en bezingen weggenomen. Namens de vereniging is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 06-123141)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.