Politie Gelderland-Zuid

Automobiliste schept fietsers

Nijmegen, 18-03-2006 o Op zaterdagmiddag, rond 13.00 uur, reed een automobiliste (personalia nog niet bekend) over de St. Annastraat. Even nadat zij de kruising met de Groenestraat passeerde, werd zij vermoedelijk onwel en verloor zij de macht over het stuur. Zij raakte van de weg af en kwam op het fietspad terecht.

Op het fietspad reden op dat moment een 15-jarige fietsster uit Nijmegen, een 52-jarige fietser uit Nijmegen en een fietsster (personalia nog niet bekend). De automobiliste botste tegen de 52-jarige man en het 15-jarige meisje. De fietsster belandde op de motorkap van de auto en werd meegevoerd. Uiteindelijk kwam de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Door de aanrijding raakte de automobiliste bekneld. Zij is door de brandweer uit haar auto gehaald. De vrouw liep ernstig letsel op en is overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Het 15-jarige meisje liep door de aanrijding enkele schaafwonden en builen op. De 52-jarige fietser had licht letsel. Het letsel van de fietsster is nog niet bekend. (05)