Politie Gelderland-Zuid

Opgepakt na roekeloos rijgedrag

Tiel, 18-03-2006 o Op zaterdagmiddag zijn twee automobilisten, een 34-jarige inwoner van Haaften en een 23-jarige inwoner van Tiel aangehouden omdat zij zeer roekeloos reden. De twee automobilisten raceten over de weg en zorgden voor zeer gevaarlijke verkeerssituaties.

Bij de politie kwam rond 13.50 uur de melding binnen dat twee automobilisten elkaar met zeer hoge snelheid achterna zaten en in de richting van de Binnenhoek en Havendijk reden. Zij reden zo onbehoorlijk dat voetgangers weg moesten springen. Ook zouden zij door een plantsoen hebben gereden en vernielden zij tijdens hun rit een lantaarnpaal en mogelijk enkele verkeersborden.

De twee mannen meldden zich bij de politie. Zij zijn direct aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De toedracht tot dit incident wordt nog onderzocht. Inmiddels zijn al enkele getuigen gehoord. De politie zou graag in contact komen met personen die de automobilisten zagen rijden maar nog niet met de politie gesproken hebben. Zij kunnen contact opnemen op het telefoonnummer 0900-8844. (05)