Gemeente Drimmelen


Week 11:

Aantal wethouders nieuw college bekend

De coalitiepartijen hebben op 18 maart 2006 in goed overleg over een aantal zaken afspraken gemaakt. Er is overeenstemming bereikt over het aantal wethouders in het nieuw te vormen college. Uitgegaan wordt van een college van vijf wethouders, waarvan drie fulltime en twee parttime. De coalitie wil een college dat kan inspelen op de wensen van de burger zoals wijkgericht werken. Ook is er sprake van decentralisatie van rijksoverheidstaken zoals de WMO die vragen om meer bestuurlijke daadkracht en vernieuwing.

De Lijst Harry Bakker levert twee fulltime wethouders, het CDA één fulltime wethouder en de VVD en Groen Drimmelen ieder één parttime wethouder.*

Deze week komt de selectiecommissie bijeen die de kandidaat-wethouders beoordeelt aan de hand van het vastgestelde functieprofiel.

Vrijdag 24 maart wordt het coalitieprogramma verder uitgewerkt aan de hand van hetgeen in het openbare gedeelte van de bijeenkomst van 18 maart jl. is besproken.

Namens de vier lijsttrekkers van de coalitiepartijen: Harry Bakker (Lijst Harry Bakker), Theo Kwaaitaal (CDA), Marijke Vos (Groen Drimmelen) en Jan van Buuren (VVD).


* De namen van alle kandidaat-wethouders zijn nog niet bekend.