Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 18 maart

* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
ROTTERDAM-TUSSENDIJKE- Een 16-jarige Rotterdammer werd vrijdagavond aangehouden voor het mishandelen van een 46-jarige RET-controleur. De vrouw wilde in een metro vlak voor station Delfshaven het plaatsbewijs van de Rotterdammer controleren, wat deze niet had. Hij kon zich ook niet legitimeren en wilde ervandoor gaan. Hierbij liep hij de vrouw onder de voet, die daardoor verschillende lichte verwondingen opliep. De jongen werd alsnog aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zijn ouders werden gebeld.
* JONGEMAN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN
HELLEVOETSLUIS- Getuigen hadden in de nacht van vrijdag op zaterdag gezien dat op de Kerkstraat een jongeman zou lopen die een vuurwapen op zak. Op basis van signalement kon een 21-jarige man uit Hellevoetsluis worden aangehouden. Het vuurwapen werd onder een auto op de parkeerplaats aangetroffen. De Hellevoeter is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

* NEGEN JONGENS AANGEHOUDEN NA VERNIELEN AUTO'S

ROTTERDAM-COOL- Op camerabeelden was zaterdagochtend rond half vijf te zien dat een groep jongens over auto's heen liepen en auto's aan het vernielen waren op de Karel Doormanstraat. Hierop werden negen jongens, in leeftijd van 17 tot 22 jaar en afkomstig uit Ridderkerk en Melissant, aangehouden. Zij zijn allen meegenomen naar het politiebureau waar een onderzoek werd ingesteld naar hun betrokkenheid bij de vernielingen.