Landstede


ICT-studenten werkzaam bij servicedesk CompICT

Het projectteam CompICT van Landstede start zaterdag 18 maart officieel met zijn dienstverlening. Bij CompICT doen de studenten van Landstede praktijkervaring op bij deze digitale servicedesk. De service richt zich op het adviseren van leden van de landelijke Hobby Computer Club (HCC), medewerkers van Landstede en basisscholen.

Het samenwerkingsverband tussen HCC en Landstede gaat zaterdag 18 maart feestelijk van start. Tussen 08.30 en 17.00 uur worden ongeveer 350 leden van de HCC verwacht. Op het programma staan ondermeer: workshops, lezingen en de verkoop van materialen en boeken.

Een grote uitdaging die dag voor de studenten is de servicedesk. De lezingen worden onder meer gegeven door bedrijven als ABN Amro. Medewerkers van deze bank vertellen over het internet bankieren.

Medewerkers van de veilingsite marktplaats.nl leggen uit hoe de techniek van deze site is opgezet. Daarnaast zijn er nog lezingen en workshops over: digitale fotografie, veilig internetten, multimediale toepassingen in huis, cds branden, bellen via internet, beveiligen van pc en Outlook Express.

Servicepakket
De servicedienst geeft studenten van Landstede de mogelijkheid om met praktijkgerichte opdrachten en situaties aan de slag te gaan. De studenten laten op zaterdag 18 maart al zien wat ze kunnen.

Bezoekers kunnen die dag hun computer meenemen.De studenten doen dan hun uiterste best om de computer binnen één dag gereviseerd te hebben. De pc wordt gereinigd, de harde schijf wordt opgeschoond en gecontroleerd op virussen, spam en spyware en gedefragementeerd. Ook krijgen de computer-eigenaren bij het afhalen van hun computer een preventie-advies, vertelt Rob Trappel van communicatie & marketing van de ICT-opleiding Landstede.

Deze service-onderdelen maken onderdeel uit van het standaard servicepakket dat CompICT biedt. Bezoekers die thuis nog oude videobanden hebben liggen en deze graag over willen laten zetten op dvd, kunnen de videos meenemen . Voor 20,- kunnen ze de kopietjes op dvd mee naar huis nemen.
Landstede Projectteams