Gemeente Zwolle
Fundament gelegd voor brandweerkazerne

Datum uitgave: 03/16/2006
Twee brandweermensen storten zaterdag 18 maart hun wens voor de nieuwe brandweerkazerne in het fundament van het gebouw. Met deze handeling gaat de bouw van de kazerne aan de Marsweg officieel van start.

Half februari is de bouwvergunning voor de nieuwe brandweerkazerne in Zwolle-Zuid afgegeven. De aannemer, Trebbe bouw, heeft intussen het terrein bouwrijp gemaakt en is nu begonnen met het storten van de funderingen. Aanstaande zaterdag is er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden. Twee mensen zijn gevraagd om hun wens voor het gebouw op papier te zetten. Deze mensen zijn Adrie van Ekeren (83 jaar) en Wesley van Leeuwerden (12 jaar). Adrie van Ekeren is oud-brandweerman en nog steeds regelmatig te vinden op de kazerne aan de Harm Smeengekade. Wesley is het jongste lid van de jeugdbrandweer. De twee wensen worden in beton gegoten en verwerkt in de fundering van het gebouw.

De brandweerkazerne aan de Marsweg wordt de nieuwe hoofdpost van het gemeentelijke brandweerkorps. De kazerne moet in april 2007 klaar zijn.

Bron: afdeling Communicatie